Четвер, 25.04.2024, 00:45
Західно-український жіночий футбол (футзал)
 
    

                                                                                                                                                     ЖФК"ДЮСШ №3"Івано-Франківськ
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
ми в контакті
В контакті border=
Міні-чат
Наше опитування
Як закінчиться матч 1/8 кубка України з "ІМС-ЧНУ"Черкаси
Всього відповідей: 16
останній матч
4 листопада 2012

ДЮСШ 3 "Івано-Франківськ
ДЮСШ Галич-7:3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
лічильники
Рейтинг
TopSport каталог сайтів Rambler's Top100
Погода в Ів-Фр
Форма входу
 
Головна » 2014 » Липень » 28 » У Тернополі на ноги стає жіночий футбол
21:47
У Тернополі на ноги стає жіночий футбол
Кілька разів як у радянські часи, так і в новітній українській історії у Тернополі робилися спроби розвивати жіночий футбол. На жаль, усі вони завершувались невдало. Далі товариських матчів та участі команд у студентських змаганнях справа не доходила. І ось цьогоріч уперше команда «Тернополянка» заявилася на чемпіонат України у першій лізі. Про молодий колектив та перспективи жіночого футболу читачам «Номер один» розповів директор команди Ярослав Несторович.

– Жіноча футбольна команда у Тернополі створена на базі громадської організації «Діти – фундація зірок світового футболу». Ми об’єднали дітей, які побували у важких життєвих ситуаціях (безпритульні, діти з малозабезпечених сімей, діти групи ризику ). Шляхом залучення дітей до спорту допомагаємо їм інтегруватися в сучасне суспільство. Перші кроки були зроблені по залученню до футболу дівчаток. Організували для них тренування, три роки поспіль возили їх на відпочинок на море. А цьогоріч на прохання представників Федерації футболу України вирішили заявити нашу команду на першість України в першу лігу. Кістяк команди – це дівчата з Тернополя, решта запрошені з Кременця, Бережан і навіть з Рівного. Майже всі дівчата побували у важких життєвих ситуаціях, адже в жіночий футбол багаті батьки своїх дітей не віддадуть.



– Ваша команда одразу заявила про себе…

– Після першого кола «Тернополянка», маючи в активі три перемоги у трьох матчах, обіймає перше місце в одній із двох груп першої ліги. Особливо пам’ятним для нас був останній виїзний поєдинок проти моршинського «Медика». Тернополянкам вдалося перемогти опоненток – 2:1, які, між іншим, минулого року здобули перемогу в першій лізі. Також відзначив би наш дебютний матч у лізі проти івано-франківського спортінтернату. Ми не особливо афішували цю зустріч, боячись програти з непристойним рахунком, але несподівано святкували перемогу – 2:1. Також нам вдалося здобути вікторію в матчі проти команди школи олімпійського резерву з Хмельницької області – 1:0. Вважаю, у 70% випадках виграємо за рахунок морально-вольових якостей. Хоча є у нас і кваліфіковані виконавців, які раніше виступали у збірній України – Галина Гудімова та Натія Панцулая (обидві з Рівного).

– Перша жіноча ліга – це фактично аматорська ліга…

– До певної міри – так. Фактично наші дівчата грають на ентузіазмі. Зарплати у футболісток немає, власними силами компенсуємо тільки проїзд приїжджим гравцям та виплачуємо за переможні матчі преміальні. Також забезпечили дівчатам екіпіровку. В планах створити так званий банк продуктів. Дитина, яка відвідала всі тренування, отримує у вигляді заохочення продукти. І дитина задоволена, і родина бачить, що вона зайнята справою та ще щось і приносить додому.

– Де Ваші дівчата навчалися гри у футбол?

– П’ятеро ази футболу здобували в костопольському ліцеї ув футбольній групі, а тернопільські дівчата – самоучки. Що цікаво, тернополянки теж уже грають на хорошому рівні. Скажімо, 17-річна Світлана Яруш на які змагання не поїде, всюди отримує приз кращого гравця.

– А де шукаєте таланти?
– У технічному університеті, де є гурток жіночого футболу. Також маємо багато знайомих тренерів в інших університетах, з якими постійно контактуємо. Маємо зв'язок із кременецьким тренером Михайлом Скибою, який уже нам порекомендував кількох тамтешніх вихованок. Якщо ж хочемо підвищитися в класі і там гідно виступати, нам потрібно доукомплектовуватись. Уже зараз наш тренер, донедавна наставник футзальної команди «Банкір» Володимир Левчук - на стадії пошуку кваліфікованих виконавців. У планах - згрупувати команду навколо економічного університету: з проживанням, харчування, тренувальною базою. Хотілось би гравчинь перетягнути до Тернополя. Кого влаштувати на роботу, кого на навчання, при цьому допомігши їм з облаштуванням побуту.
...
Переглядів: 629 | Додав: tisha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright Franuk-woman-footsale © 2024
інші мови
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Афіша
<
Архів записів
наша кнопа
Друзі сайту
ФК Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Західний кур ФК Жайвір Шпола ЖФК АМФУ futsal.sport.ua Олімп ЖФК"Атекс" сайт фанів футбольного клубу Гуцульщина Косів Женский футбольный клуб Жилстрой-1
Конструктор сайтів - uCoz