П`ятниця, 29.03.2024, 03:30
Західно-український жіночий футбол (футзал)
 
    

                                                                                                                                                     ЖФК"ДЮСШ №3"Івано-Франківськ
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
ми в контакті
В контакті border=
Міні-чат
Наше опитування
Як закінчиться матч 1/8 кубка України з "ІМС-ЧНУ"Черкаси
Всього відповідей: 16
останній матч
4 листопада 2012

ДЮСШ 3 "Івано-Франківськ
ДЮСШ Галич-7:3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
лічильники
Рейтинг
TopSport каталог сайтів Rambler's Top100
Погода в Ів-Фр
Форма входу
 
Головна » 2010 » Червень » 21 » Дівоча футбольна команда «Нафтохімік» виступить в першості України
22:16
Дівоча футбольна команда «Нафтохімік» виступить в першості України

У квітні цього року деякі Інтернет-видання були розповсюдили інформацію про те, що жіноча футбольна команда „Нафтохімік” (Калуш) після річної перерви знову гратиме в чемпіонаті України з футболу. Однак таке повідомлення, що з’явилося у всесвітній мережі з подачі Комітету жіночого футболу ФФУ, вже у травні, коли стартував цьогорічний жіночий футбольний чемпіонат України, не підтвердилося. У ФК „Нафтохімік”, генеральним спонсором якого продовжує залишатися ТОВ „Карпатнафтохім”, свідомо завчасно не хотіли нічого ствердно говорити про плани жіночої футбольної команди на 2010 рік, а потім ця потреба сама відпала.

– Ми насправді були попередньо заявили команду на участь в чемпіонаті України, – відверто зізнається виконавчий директор ФК „Нафтохімік” Михайло Овчар, – але фінансові можливості підприємства, яке простоювало і водночас продовжувало будувати два нових виробництва, не дозволили без підтримки компанії „ЛУКОЙЛ” вдатись до забезпечення виконання задуманого. Тому офіційної заявки Комітет жіночого футболу ФФУ від нас не отримав. Незважаючи на це, команда „Нафтохімік” була організаторами змагань врахована при формуванні і затвердженні календаря ігор цьогорічного чемпіонату України з футболу серед жіночих команд. Прочитавши його на сайтах окремих спортивних Інтернет-видань, деякі калуські футбольні вболівальники довший час не давали мені спокою своїми запитаннями-розпитуваннями про жіночу команду.

– В цьому, мабуть, нічого дивного немає, адже футболістки калуського „Нафтохіміка” тричі ставали бронзовими призерами, а в 2007 році вибороли золоті медалі чемпіонату України?

– Не заперечую. Мало того, я можу навіть впевнено сказати, що в Калуші інтерес до жіночого футболу аж ніяк не пропав.

– Але команди в місті немає. Колишні футболістки „Нафтохіміка” виступають за клуби інших міст або завершили свою професійну футбольну кар’єру.

– Команда є. Вірніше, є підготовлений з вихованок Івано-Франківської ДЮСШ №3 певний резерв жіночої футбольної команди „Нафтохімік”. На базі цього закладу створена з перспективних юних футболісток, котрі навчаються і проживають в Івано-Франківській школі-інтернаті №1, дівоча калуська команда „Нафтохімік”. З нашими футболістками 1993-95 років народження працює кваліфікований тренер Іван Олійник. Ця команда бере активну участь в різних футбольних турнірах, змаганнях з футзалу. Наприклад, цього року в Кубку України з футзалу дівоча команда „Нафтохімік” дійшла до 1/8 фіналу, поступившись на цій стадії змагань титулованій команді одного з відомих футбольних клубів Дніпропетровська.

– А у великому футболі вона цьогоріч мала змогу десь себе проявити у серйозних змаганнях?

– З переважної більшості футболісток „Нафтохіміка” сформована дівоча футбольна збірна команда Івано-Франківської області, яка бере участь у Всеукраїнських літніх спортивних молодіжних іграх і вже забезпечила собі путівку до фіналу цих змагань. Він пройде 20-25 червня в Умані, де між собою виборюватимуть звання найкращої шість збірних дівочих футбольних команд. Крім нашої команди, у фіналі Всеукраїнських літніх спортивних молодіжних ігор також змагатимуться команди з Умані, Донецька, Костополя, Херсона та Київської області.

– Це дівочі футбольні колективи, які посіли в своїх зонах перші місця?

– Перші і другі. Зокрема, футболістки „Нафтохіміка” виступали у складі обласної збірної команди в Хусті, де у своїй зоні стали переможцями, обігравши команди із Закарпатської області (5:1), Херсона (3:0) і Хмельницької області (2:0).

– Які ще, можливо, в найближчій подальшій перспективі очікують відповідальні змагання на юних футболісток „Нафтохіміка”?

– Ми заявили нашу дівочу команду на участь в першості України з футболу серед команд дівчат 1993-95 років народження, яка повинна відбутися орієнтовно в серпні цього року.

– В якому форматі вона проходитиме і з якими суперниками доведеться боротися за медалі першості України нашим футболісткам?
– Формат і місце проведення цих змагань Федерацією футболу України ще не визначені, але, ймовірніше всього, це буде одноколовий турнір за участю шістьох команд, від яких отримали офіційні заявки його організатори.

– Хто, крім команди „Нафтохімік”, зголосився позмагатися в першості України з футболу серед дівочих команд?

– Ровесниці наших футболісток з Костополя, Хмельницького, Донецька, Чернігова й Волинської області.

– Останній дзвоник у школах вже давно сповістив про настання для дітей літніх канікул. Дівчата ФК „Нафтохімік”, очевидно, теж діждалися своїх літніх канікул і десь зараз відпочивають?

– В даний час вони перебувають у Вістові на відпочинку в таборі, який поєднаний з навчально-тренувальним збором команди. Тут вона готується до участі у фінальному турнірі Всеукраїнських літніх спортивних молодіжних ігор.

Розмову вів Василь Ткачук


www.malakava.com.ua
Переглядів: 1134 | Додав: footsaler | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright Franuk-woman-footsale © 2024
інші мови
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Афіша
<
Архів записів
наша кнопа
Друзі сайту
ФК Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Західний кур ФК Жайвір Шпола ЖФК АМФУ futsal.sport.ua Олімп ЖФК"Атекс" сайт фанів футбольного клубу Гуцульщина Косів Женский футбольный клуб Жилстрой-1
Конструктор сайтів - uCoz