Четвер, 25.04.2024, 01:52
Західно-український жіночий футбол (футзал)
 
    

                                                                                                                                                     ЖФК"ДЮСШ №3"Івано-Франківськ
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
ми в контакті
В контакті border=
Міні-чат
Наше опитування
Як закінчиться матч 1/8 кубка України з "ІМС-ЧНУ"Черкаси
Всього відповідей: 16
останній матч
4 листопада 2012

ДЮСШ 3 "Івано-Франківськ
ДЮСШ Галич-7:3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
лічильники
Рейтинг
TopSport каталог сайтів Rambler's Top100
Погода в Ів-Фр
Форма входу
 
Головна » 2012 » Серпень » 21 » Для жінок, які мріють про футбол
14:22
Для жінок, які мріють про футбол
Ознаки природженої футболістки - з дитинства ганяєте м’яч нарівні з хлопцями і марите футбольною кар’єрою. Вас не цікавить лузати насіння, в той час, коли хлопці забивають голи на стадіоні. Ви самі готові вийти будь –якої хвилини на поле і вгасити м’яч по фізіономії воротаря. Вам сниться футбол щоночі? Якщо так, вітаємо – Ви вроджена футболістка! Перед тим, як вирішити все життя присвятити спорту, візьміть дещо до уваги:

1.На розвиток жіночого футболу в Україні фактично не виділяють коштів.

( Представники міністерства молоді й спорту та ФФУ на дискусії про шанси жіночого футболу в Україні не дали відповіді на запитання, яка сума виділяється на створення та підтримку жіночих футбольних команд . На думку експертів, це приблизно в 10 разів менше, чим на підтримку чоловічого футболу. Офіційних та неофіційних покровителів у жіночих футбольних команд також немає.

2. В Україні відсутні футбольні секції для дівчаток, а це перша умова для майбутнього жіночого футболу. Кажуть, немає необхідності створювати такі секції, бо не буде бажаючих. Але це припущення. Практично ніхто не пробував відкрити футбольну секцію для дівчаток, яким дозволено займатися футболом з 10 років.

3. Відсутність кваліфікованих тренерів для жіночих та дівочих команд. Тут все зрозуміло – їх просто не готують для роботи з жінками. Цей важливий факт серйозно гальмує розвиток українського жіночого футболу. На посаду тренерів жіночих команд найчастіше призначають чоловіків, мовляв більш досвідчені. А от жінок майже не допускають до тренерської роботи. Так, тренер Національної Збірної України, колишній захисник Тетяна Верезубова, заявила, що її просто «блокують» як тренера. Даремно, тому що найкращим наставником для жінки може бути тільки жінка. Жінки більш вразливі, і це потрібно враховувати.

4. Матчі за участю жінок не транслюють на вітчизняному телебаченні. Більшість редакторів ЗМІ та й прості громадяни сприймають жіночий футбол як шоу. Фактично жіночий футбол в Україні не популяризований та не заохочується суспільством.

5. Жіночий футбол в Україні зазнає сильного впливу гендерних стереотипів.

Із власного досвіду організації жіночої команди з міні –футболу, можу стверджувати, що багато дівчат приходили на тренування із своїми хлопцями. Останні прагнули переконатися, що на площадці не відбувається нічого непристойного. Був випадок, коли чоловік просто виштовхав дружину із футбольного поля зі словами «У нашій сім’ї футболом може займатися хтось один, і це я.» Найгірше, що жінка із цим твердженням погодилася, хоча в неї були певні здібності до гри. Жертвувати собою заради інтересів чи амбіцій рідних – провідна негативна українська жіноча риса.

6. За гру в футбол жінкам не платять гроші або платять копійки. Жінки грають виключно на голому ентузіазмі, часто за свої кошти винаймають тренувальні зали, оплачують роботу тренерів та самостійно шукають спонсорів, аби взяти участь в якомусь турнірі. Через погане фінансування майже усі футболістки національної збірної грають за кордоном.

Попри усі складнощі, українські футболістки вже досягли певних успіхів: у 2009 році кваліфікувалися у фінальну стадію чемпіонату Європи. А у світовому рейтингу ФІФА жіноча команда знаходиться на 26 сходинок вище, аніж чоловіча. Та й футбол у їхньому виконанні у прямому сенсі більш привабливий.

Громадська молодiжна органiзацiя "Жiнка"

Переглядів: 696 | Додав: footsaler | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright Franuk-woman-footsale © 2024
інші мови
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Афіша
<
Архів записів
наша кнопа
Друзі сайту
ФК Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Західний кур ФК Жайвір Шпола ЖФК АМФУ futsal.sport.ua Олімп ЖФК"Атекс" сайт фанів футбольного клубу Гуцульщина Косів Женский футбольный клуб Жилстрой-1
Конструктор сайтів - uCoz