Вівторок, 16.04.2024, 20:49
Західно-український жіночий футбол (футзал)
 
    

                                                                                                                                                     ЖФК"ДЮСШ №3"Івано-Франківськ
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
ми в контакті
В контакті border=
Міні-чат
Наше опитування
Як закінчиться матч 1/8 кубка України з "ІМС-ЧНУ"Черкаси
Всього відповідей: 16
останній матч
4 листопада 2012

ДЮСШ 3 "Івано-Франківськ
ДЮСШ Галич-7:3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
лічильники
Рейтинг
TopSport каталог сайтів Rambler's Top100
Погода в Ів-Фр
Форма входу
 
Головна » 2011 » Березень » 14 » "Едельвейс"з Львівщини-учасник турніру в Польші
16:47
"Едельвейс"з Львівщини-учасник турніру в Польші
Нещодавно у місті Гродзіск (Польща) відбувся VІІ Міжнародний турнір з дівчачого футболу. Традиційно підопічні відомих новороздільських тренерів П. Кризи та Р. Брандибури - команда "Едельвейс - продемонстрували якісну гру і була однією з кращих на змаганнях.
  Докладніше про підсумки турніру Пилипа Івановича розпитувала студентка У курсу факультету журналістики Христина Макар, до речі, у шкільні роки футболістка "Едельвейсу".


  - Отож, як цього разу виступила команда з Нового Роздолу? На якому рівні відбулися змагання?
  - В першу чергу, наші польські друзі знову здивували нас своєю гостинністю. Вже в Познані нас чекав комфортабельний автобус, а після поселення в таборі ми досхочу поплавали в басейні. Після обіду в ресторані ми надалі насолоджувалися умовами - каталися на ковзанах на катку, який буквально "виріс" від літа. Як тут не згадати, що колись і в Новому Роздолі ми мали такий каток. Проте найбільше здивувало нас ще одне відкриття: тут, як і раніше, грає симфонічний оркестр, звучать українські мелодії, український Гімн, оплески нашій команді.
  - Наскільки представницьким був турнір?
  - Цього разу на турнір прибуло 27 команд, змагання відбувалися у двох вікових групах, час ігор – 15 хвилин. Ми також виступали двома складами, за старшу вікову групу 1995-1996 р.н. виступали більш досвідчені дівчата. Вони виступили достойно, однак дещо нестабільно, як у попередні роки. В середній віковій гупі через фінансові труднощі на турнір поїхали не всі гравці, а тут двох провідних гравців ще й спіткали травми, які вплинули на результат виступів. Втім, ми навіть у такому складі зуміли продемонструвати добротну гру, навіть перемогти господарів турніру.
  У віковій групі 11-13 років за "Едельвейс" виступило 6 новачків з Нового Роздолу та четверо дівчат із Роздільської школи (до речі, наймолодшій Діані Лівій виповнилося всього 10 років). Проте юні дебютанти, можливо, майбутні олімпійці, здобули три перемоги поспіль, а четвертий поєдинок зіграли внічию і в підсумку посіли 1 місце в підгрупі.На жаль, у фінальній частині прикра поразка завадила наши дівчатам стати призером. Проте без призів ми не залишилися. Та ще й яких! Найкращим гравцем турніру і найкращим нападником суддівське журі визнало Вікторію ХУДУ, яка живе у Роздолі, а навчається у новороздільському НВК "Лідер".
  - Знаємо, що поляки вміють добре і організувати турнір, і прийняти гостей відповідно. Чи можемо ми хоча б частково їм щось такого запропонувати у себе?
  - Звичайно, порівнювати важко, бо поляки мають всі передумови та ресурси, щоб прийняти учасників турніру на високому рівні. В Новому Роздолі достойний прийом можна організувати хіба що влітку, адже маємо непогані футбольні поля. Однак на стадіоні в нас не діють душові, вбиральні. До речі, у польському Гродзіску у спортивному залі є десять роздягалень та 15 душових кабінок. Не хочеться повторюватись, але з приводу цього доводиться вкотре згадувати нашу владу та її керівників. Дуже ми надіялися, що фізкультура отримає новий поштовх з приходом до керівних посад В. Туза, І. Соболевського, О. Шайноги - людей, які розуміються на спортивній проблематиці.Однак брак потрібних на розвиток фізкультури коштів вони мотивують важким фінансово - економічним станом. При чому не поспішають радитися із спеціалістами, не запрошують їх на сесію. В результаті в минулому навчальному році в місті взагалі не проводилася Спартакіада школярів. Шкода!
Та життя триває. Дітям цього не поясниш, тому працюємо в умовах, які на даний момент існують, і надіємося, що так завжди не буде.
  - Пилипе Івановичу, з власного досвіду знаю, що Ви ентузіаст розвитку дівчачого футболу, патріот міста, разом із Романом Марковичем виховали чимало перспективних футболісток. Кажуть, що Ваші дівчата після закінчення школи хочуть їхати продовжувати начання в Польщі, інших сусідніх країнах...
  - Дійсно, в нашій державі діти, закінчуючи школу (маю на увазі спортивну), надалі не можуть себе реалізувати у спорті. Навіть наша учениця Настя Пазяк, граючи за дівчачу збірну України, мало з того має переваг. Проте новороздільських дівчат з "Едельвейсу" вже знають в Україні, селекціонери запрошують їх у футбольні клуби. Важко буде з ними розставатись, та таке вже життя тренера. Головне - дати дітям дорогу. Звичайно, за кордоном умови кращі - там вони можуть і навчатися, і грати у футбол, і отримувати винагороду, тим більше, якщо цього дуже захочуть батьки.
  - Які подальші плани "Едельвейсу" на поточний рік?
  - Насамперед готуємось до серйозного турніру "Діти - олімпійська надія", який відбудеться в травні( призери будуть нагороджені поїздкою в "Артек"). Також маємо запрошення з чотирьох міст Польщі на червень. Зокрема, дуже цікавим буде турнір у Гданську з відвідуванням 9 червня матчу збірних Польщі та Франції в рамках підготовки до Євро - 2012. 
  А вже восени спробуємо запросити польських гостей в Україну - сподіваємося до цього часу вирішити необхідні організайні питання.
  - Дякую за змістовну розмову. Нехай збудуться Ваші плани, бажаю "Едельвейсу" нових перемог на футбольних полях України та за кордоном.
  Христина МАКАР

  P.S. До речі, коли матеріал готувався до друку, з управління освіти Львівської облдержадміністрації надійшло повідомлення, що вчитель фізкультури П. І. Криза за підсумками роботи у 2010 році увійшов у трійку кращих фахівців – вчителів предмету "фізична культура” – області.

"Вісник Розділля"
Переглядів: 1056 | Додав: footsaler | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright Franuk-woman-footsale © 2024
інші мови
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Афіша
<
Архів записів
наша кнопа
Друзі сайту
ФК Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Західний кур ФК Жайвір Шпола ЖФК АМФУ futsal.sport.ua Олімп ЖФК"Атекс" сайт фанів футбольного клубу Гуцульщина Косів Женский футбольный клуб Жилстрой-1
Конструктор сайтів - uCoz