П`ятниця, 26.04.2024, 19:17
Західно-український жіночий футбол (футзал)
 
    

                                                                                                                                                     ЖФК"ДЮСШ №3"Івано-Франківськ
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
ми в контакті
В контакті border=
Міні-чат
Наше опитування
На якій стадії закінчить виступи наша команда в кубку України 2010-2011?
Всього відповідей: 24
останній матч
4 листопада 2012

ДЮСШ 3 "Івано-Франківськ
ДЮСШ Галич-7:3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
лічильники
Рейтинг
TopSport каталог сайтів Rambler's Top100
Погода в Ів-Фр
Форма входу
 
Головна » 2013 » Липень » 31 » Ірина Зварич: «Жінкам-футболісткам постійно доводиться ламати стереотипи»
13:58
Ірина Зварич: «Жінкам-футболісткам постійно доводиться ламати стереотипи»
Ірина Зварич − капітан та одна з лідерів національної жіночої збірної України − останні півроку грала за французький клуб «Жювізі». Про новий етап в кар’єрі, та про жіночий футбол взагалі вона розповіла прес-службі ФФУ.

- Ірино, розкажіть будь-ласка, як вам виступати за новий клуб, у новому чемпіонаті?

- Чемпіонат Франції за своїм рівнем набагато вищий чемпіонатів Росії та України, де я грала раніше. У Європі жіночий футбол не є професіональним, але на якість гри це не впливає. Можливо там результатів досягають за рахунок масовості. От наприклад, в клубі, де я зараз граю − «Жювізі», є своя школа і там є групи дівчаток 5 років. І так майже в кожному місті, хоча б в одному з дивізіонів є жіноча команда.

- Що ви можете сказати про французьких вболівальників, вони ходять на матчі?

- У Франції є культ вихідного дня, і там не тільки на футбол приходить велика кількість глядачів. Матчі спеціально ставлять на неділю, щоб всі бажаючі змогли їх відвідати. Жювізі − невеличке містечко, і майже все місто приходить на стадіон.

- Як вас прийняли в команді?

- Для команди «Жювізі» це перший такий досвід, коли прийшла футболістка з СНД. Мене прийняли добре, за що я дуже вдячна дівчатам.

- Французьку мову вивчаєте?

- Є прогрес, вже достатньо багато розумію, з вимовою, звичайно, ще є проблеми.

- Яка зараз розстановка сил у жіночому чемпіонаті Франції?

- Чемпіонат дуже сильний та цікавий. П’ять команд бореться за перше місце. Так «Ліон» з гарним відривом завершив чемпіонат, а ми з «ПСЖ» в останньому турі вирішували долю 2 місця. «Ліон» був поза конкуренцією, відрив складав 10 очок. В них і фінанси інші. У Франції «Ліон» та «ПСЖ» вважаються напівпрофесіональними командами, хоча бюджет «Ліона» можна назвати і професіональним.

- Що можете розповісти про останні товариські матчі національної збірної України?

- Дуже добре, що ми їх провели, адже головний тренер команди зміг продивитися гравців на проблемних позиціях, перевірити новачків. Також ми поспілкувалися одна з одною.

- За календарем відбіркових матчів до ЧС-2015 цього року ви зіграєте лише один матч проти збірної Чорногорії…

- Так, цей рік у нас виходить не напруженим. Мабуть, це добре, тому що ми збалансуємося до 2014 року, краще підготуємося.

- Як можете охарактеризувати суперників по відбору?

- Не хочу говорити про суперників: «слава Богу» або «погано, сильні, слабкі». Зараз в Європі дуже піднявся рівень розвитку жіночого футболу. Команди стали такими непередбачуваними, від них можна чекати чого завгодно. Раніше ми думали: «От би нам попалися брати-слов’яни, ми повинні їх перегравати». Ми звикли вигравати у команд, що нижче нас за рейтингом з рахунком 3:0, 5:0, а зараз коли виходимо не достатньо налаштованими на гру, це ще гірше, ніж коли в групу потраплять норвежки, датчанки, англійки.

- Українцям і українкам важко виходити на поле в статусі фаворита…

- Ми звикли долати труднощі, ми любимо дивувати.

- Зараз слідкуєте за чемпіонатами України, Росії?

- Так звичайно. Я спілкуюся з дівчатами, що грають в Україні та Росії, слідкую за матчами.

- Ви відчуваєте, що в Україні стали більше висвітлювати жіночий футбол?

- Звичайно. Раніше, взагалі, мені здається, важко було щось дізнатись. А зараз і про всі жіночі збірні пишуть, про чемпіонат України. Багато інтерв’ю з дівчатами друкуються. От нещодавно я була в Росії, журналісти у мене брали інтерв’ю, зробили фотосессію зі мною не в футбольному ракурсі.

Нам доводиться ламати деякі стереотипи, адже багато хто вважає, що якщо ти футболістка, то ти неосвічена, некрасива, в тебе немає особистого життя.

- Раніше, коли відбувалися матчі національної жіночої збірної, то ви часто грали в Чернігові, зараз в Севастополі. Вам подобається проводити матчі в Севастополі?

- Так, у Севастополі сподобалось. По-перше, там дуже хороша якість газону, затишна арена і в додачу всьому класна атмосфера, погодні умови гарні. На наші матчі приходило багато вболівальників, по всьому місту висіли інформаційні білборди з анонсами наших матчів.

- Чи можете Ви сказати, що бачите у плані розвитку інфраструктури, підвищення вболівальницького інтересу, зміни підходів до жіночого футболу?

- Я вважаю, що в плані розвитку інфраструктури очевидна позитивна динаміка, зацікавленість. А от я не бачу майбутнього у плані підготовці дітей. Мало дитячих груп для дівчаток, що хочуть займатися футболом. Навіть коли я починала грати у футбол, я пам’ятаю, що у нас було достатньо груп в Чернігові, були кваліфіковані тренери. Я не бачу поки дитячого дівочого футболу, в кращому випадку в Чернігові, по іншим містам я не їжджу. Матимемо надію, що щось зміниться зі зміною футбольного керівництва. Я гадаю, що у нас велика кількість дівчаток, що бажають займатися футболом, просто треба створити умови для тренування, надати м’ячі, екіпірування.

- У нас зараз створена нова юнацька збірна дівчаток до 15 років…

- Це дуже добре. Дівчатка вже з цього віку відчуватимуть конкуренцію, будуть мати досвід матчів з командами інших країн. Тому, коли вони прийдуть до національної збірної у них не буде здивування, мандражу. Ми будемо для них прикладом того, що якщо професійно займатись футболом, то можна і в Європу поїхати грати.



www.ffu.org.ua
Переглядів: 556 | Додав: tisha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright Franuk-woman-footsale © 2024
інші мови
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Афіша
<
Архів записів
наша кнопа
Друзі сайту
ФК Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Західний кур ФК Жайвір Шпола ЖФК АМФУ futsal.sport.ua Олімп ЖФК"Атекс" сайт фанів футбольного клубу Гуцульщина Косів Женский футбольный клуб Жилстрой-1
Конструктор сайтів - uCoz