Субота, 27.04.2024, 07:12
Західно-український жіночий футбол (футзал)
 
    

                                                                                                                                                     ЖФК"ДЮСШ №3"Івано-Франківськ
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
ми в контакті
В контакті border=
Міні-чат
Наше опитування
Як закінчиться матч 1/8 кубка України з "ІМС-ЧНУ"Черкаси
Всього відповідей: 16
останній матч
4 листопада 2012

ДЮСШ 3 "Івано-Франківськ
ДЮСШ Галич-7:3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
лічильники
Рейтинг
TopSport каталог сайтів Rambler's Top100
Погода в Ів-Фр
Форма входу
 
Головна » 2013 » Січень » 15 » Хто сказав, що футбол лише для хлопців?
12:30
Хто сказав, що футбол лише для хлопців?
Цю усталену думку спростовують успішними виступами саджавські школярки(Богородчанський р-н)

Ми звикли, що у футбол традиційно грають чоловіки. Проте серед дівчат цей вид спорту теж стає дедалі популярнішим. І хоч трохи незвично спостерігати за представницями прекрасної половини людства не зеленому газоні в гетрах і бутсах, однак уже те, що вони доводять свою індивідуальність, різнобічність у заняттях, прагнення виглядати гарними і водночас сильними, не може не захоплювати.

Футбол виробляє витривалість, швидкість, спритність, покращує увагу, координацію рухів, а загалом дозволяє залишатися гравцям у добрій формі і робить життя цікавішим. У цьому переконані дівчата нашої школи, які відвідують заняття з футболу у спортивному гуртку.
Здобути кубок району з футболу і медалі переможців – таку амбітну мету сьогоднішні одинадцятикласниці поставили перед собою, будучи ще у сьомому класі. Тому до занять у гуртку і тренувань ставилися не менш відповідально, ніж до навчання. Така старанність і наполегливість принесли очікувані результати. Позаминулого року дівчата зупинилися за крок до перемоги, посівши друге місце у районних змаганнях серед дівчат-футболісток старшої вікової групи, які представляли загальноосвітні школи І—ІІІ ступенів. А пофортунило по-справжньому торік. Вони перемогли своїх суперниць у зональних поєдинках, півфіналі і дісталися фіналу. Завершальні ігри принесли дівчатам заслужену перемогу. Провівши зустрічі з командами Старобогородчанської, Порогівської шкіл і Солотвинської школи-ліцею, наші школярки зійшли на першу сходинку у турнірі із загальною різницею м’ячів 9:1. Вагомий успіх команди було недавно відзначено на районному святі футболу. Під бурхливі оплески глядачів у районному Палаці культури дівчатам вручено медалі переможців та кубок районної федерації футболу. А ось імена тих, хто довів, що юні красуні можуть не гірше за хлопців грати в цю, здавалося б, суто чоловічу грум і це – Катерина Жирик, Тетяна Паливода, Марія Мороз, Світлана Середюк, Вероніка Липовська ( усі 11 клас), десятикласниці Марія Дидик, Тетяна Михайлів та Оксана Бенюк, учениці 9 класу Уляна Феценець і Христина Мороз. Усім їм хочеться висловити велику вдячність за те, що принесли спортивну славу рідній школі, Саджаві, за їхню велику волю до перемоги. Нехай цей спортивний запал гріє їхні серця все життя!
Зауважу, що спортивна робота серед учнів помітно пожвавилася з часу створення дитячої молодіжної організації «Сокіл», де школярі виховуються на ідеях національної і особистої гідності, удосконалюють свої навики працелюбності, вчаться взаємодопомоги і самодисципліни. Такі життєво важливі цінності вони здобувають також у спортивних та туристично-краєзнавчих гуртках, що стає запорукою хорошого фізичного гарту і доброю школою пропаганди серед підростаючого покоління здорового способу життя.



Богдан Григорук,
вчитель фізкультури Саджавської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

slovonarodu.if.ua
Переглядів: 699 | Додав: tisha | Теги: футбол, Саджава, Богородчаньский район | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright Franuk-woman-footsale © 2024
інші мови
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Афіша
<
Архів записів
наша кнопа
Друзі сайту
ФК Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Західний кур ФК Жайвір Шпола ЖФК АМФУ futsal.sport.ua Олімп ЖФК"Атекс" сайт фанів футбольного клубу Гуцульщина Косів Женский футбольный клуб Жилстрой-1
Конструктор сайтів - uCoz