П`ятниця, 29.03.2024, 11:29
Західно-український жіночий футбол (футзал)
 
    

                                                                                                                                                     ЖФК"ДЮСШ №3"Івано-Франківськ
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
ми в контакті
В контакті border=
Міні-чат
Наше опитування
На якій стадії закінчить виступи наша команда в кубку України 2010-2011?
Всього відповідей: 24
останній матч
4 листопада 2012

ДЮСШ 3 "Івано-Франківськ
ДЮСШ Галич-7:3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
лічильники
Рейтинг
TopSport каталог сайтів Rambler's Top100
Погода в Ів-Фр
Форма входу
 
Головна » 2012 » Лютий » 2 » Михайло Овчар: «Завдання жіночої команди – вийти на рівень провідних українських клубів та перемагати їх»
10:25
Михайло Овчар: «Завдання жіночої команди – вийти на рівень провідних українських клубів та перемагати їх»

14 лютого в Івано-Франківську розпочнеться перший після зимових канікул так званий втягувальний збір гравців жіночої футбольної команди «Нафтохімік – ПНУ» (Калуш), на посаду головного тренера якої керівництво ФК «Нафтохімік» запросило знаного на Прикарпатті футбольного фахівця Миколу Пристая. З його переходом з чоловічого футболу на тренерську роботу в жіночий футбольний колектив, як багато хто вже говорить в Калуші, слід, мабуть, очікувати забезпечення виконання командою «Нафтохімік – ПНУ» завдань, зорієнтованих на здобуття найвищих вершин у національному чемпіонаті України.

Наскільки ці прогнози можуть відповідати завданням, які будуть поставлені перед командою на новий футбольний сезон? На це та інші запитання, що виникають і в калуських футбольних уболівальників, ми попросили відповісти виконавчого директора ФК «Нафтохімік» Михайла Овчара.

– Михайле Михайловичу, минулого сезону калуська жіноча футбольна команда після дворічної перерви, пов’язаної зі складною фінансовою ситуацією в ТОВ «Карпатнафтохім», що виступає її спонсором, відновила свої виступи у вищій лізі чемпіонату України з жіночого футболу та в підсумку посіла третє місце. Здобуття бронзових медалей – це той результат, якого керівництво ФК «Нафтохімік» очікувало від футболісток?

– Передусім хочу сказати, що упродовж 2009 і 2010 років, коли команда не мала можливості брати участь у футбольному турнірі найвищого всеукраїнського рівня та її покинули провідні виконавці, робота з підготовки юних футболісток і відбору їх в найближчий резерв «Нафтохіміка» не припинялася. З дівчатами-футболістками, які навчаються в Івано-Франківській загальноосвітній школі-інтернаті №1, є студентками факультету фізичного виховання і спорту Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, вихованками ДЮСШ №3 м. Івано-Франківська, що є базовою спортивною школою підготовки резерву для нашої жіночої футбольної команди, продовжували працювали тренери, з якими ФК Нафтохімік» має укладені відповідні контракти. Водночас проводилася селекційна робота в плані пошуку передусім у західних областях України перспективних юних футболісток. Крім того, наші команди дівчат різного віку брали участь в багатьох всеукраїнських турнірах як з футболу, так і з футзалу, першостях, Кубках України з цих ігрових видів спорту.

Словом, до повернення в чемпіонат України жіноча футбольна команда «Нафтохімік» готувалася постійно й досить серйозно. Не покривлю душею, коли скажу, що може трохи більше, як за два роки, ми створили фактично нову команду, яка була за середнім віком футболісток однією з наймолодших команд-учасниць минулорічного чемпіонату України з жіночого футболу. Крім Христини Ботюк, Христини Пасічник, Катерини Кіриної та Оксани Нефьодової, більше ніхто з інших гравців, заявлених на участь в турнірі найвищого всеукраїнського рівня, абсолютно не мав досвіду виступів у професійних футбольних клубах. Дехто до цього грав у дівочий футбол, футзал. До того ж, більшість молодих футболісток, що ввійшли до основного складу команди «Нафтохімік», були вихованками ДЮСШ №3 міста Івано-Франківська, студентками фізкультурних коледжів та Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника.

З цим вузом, до речі, ФК «Нафтохімік» уклав договір про співпрацю, згідно з яким м. Івано-Франківськ став місцем базування жіночої футбольної команди, а її гравці отримали можливість проходити навчально-тренувальні заняття на університетському стадіоні «Наука» та користуватися наявною там спортивно-технічною інфраструктурою. На стадіоні «Наука» вона провела минулого сезону й один із своїх домашніх матчів в рамках чемпіонату України. Всі решта, в т. ч. й кубкові домашні поєдинки, команда зіграла на стадіоні «Хімік» в Калуші, використовуючи в день ігор для підготовки до матчів з майбутніми суперниками футбольне поле тренувальної бази ФК «Нафтохімік» у селі Вістова.

Укладений договір з Прикарпатським національним університетом ім. Василя Стефаника про співпрацю став приводом для того, щоб заявити команду «Нафтохімік» на участь в чемпіонаті України з жіночого футболу 2011 року під новою назвою «Нафтохімік – ПНУ». Але ще задовго до цього, формуючи її склад, керівництво ФК «Нафтохімік» могло обрати різні варіанти, виходячи з тих завдань, виконання яких ставило б собі за мету. Ми мали можливість, наприклад, запросити до команди окремих провідних гравців або повернути назад до Калуша багатьох досвідчених своїх футболісток з інших вітчизняних та й іноземних клубів, які колись, виступаючи за «Нафтохімік», удостоювалися золотих та бронзових медалей національного чемпіонату з жіночого футболу. Але ми пішли іншим шляхом, зробивши ставку на молодих футболісток. І, як показав час, цей варіант теж приніс бажаний результат – бронзові медалі чемпіонату України. Адже зовсім було б недоречно розраховувати на щось більше від нашої молодої команди, що змагалася з двома явними лідерами українського футболу – харківським «Житлобудом-1» та чернігівською «Легендою».

– Від цих команд наші футболістки й пропустили найбільше голів в чемпіонаті: 12 із 20-ти. Чому так сталося? Справа в значно вищій виконавській та технічній майстерності їхніх гравців, більшому досвіді та професіоналізмі харківських і чернігівських футболісток чи ще в чому іншому?

– І в чомусь іншому також. Зокрема, й у функціональному та психологічному стані молодих наших футболісток, які в першому колі у виїзних матчах проти цих команд спершу в Харкові, а пізніше в Чернігові, схоже, вже перед початком поєдинків не вірили в те, що зможуть не поступитися суперникам. Тому, як на мене, це тільки полегшало завдання господарям поля обіграти команду «Нафтохімік – ПНУ». Харків’янки перемогли її з рахунком 6:0, а чернігівки забили у ворота нашої команди 4 голи та теж не пропустили в свої жодного м’яча.

А ось в Калуші при підтримці вболівальників у домашніх поєдинках з цими суперниками команда «Нафтохімік – ПНУ» продемонструвала вже зовсім іншу гру. Харківський «Житлобуд-1» уник нічийного результату 1:1 тільки на останніх хвилинах матчу, забивши другий гол, а чернігівську «Легенду» наші футболістки обіграли з рахунком 1:0.

Однак на фоні цих пристойно зіграних домашніх матчів з лідерами чемпіонату України команда не виправдала наших сподівань у поєдинку в Донецьку з «Дончанкою ЦПРО», зігравши з нею внічию. Ну а в Маріуполі поєдинок з місцевою «Іллічівкою», аутсайдером чемпіонату, явно «провалила», поступившись господарям поля з рахунком 0:1.

– Цієї поразки вона зазнала, якщо не зраджує пам’ять, відразу після здобутої перед цим на стадіоні «Наука» в Івано-Франківську перемоги над столичною командою АТЕКС та дострокового гарантування собі бронзових медалей чемпіонату України з жіночого футболу 2011 року.

– Так, але все одно це не давало права команді погано зіграти матч в Маріуполі, в якому господарі поля практично упродовж всього ігрового часу вимушені були захищати свої ворота, а в підсумку саме вони здобули три очки. Це був повчальний урок для наших футболісток в тому плані, що не можна розслаблятися в матчах з жодним суперником, яким би він не був. Тому тренерському штабу працювати є над чим з командою, готуючи її до початку нового сезону.

– Підготовка команди "Нафтохімік – ПНУ"до старту чемпіонату України з жіночого футболу 2012 року, як ми уже згадували, розпочнеться 14 лютого в Івано-Франківську, програмою якої передбачено проведення чотирьох навчально-тренувальних зборів та контрольних ігор. А які зміни, можливо, вже відбулися в її складі? Кого з нових виконавців передбачено запросити до команди?

– Ще під час минулорічного чемпіонату команду залишили Марія Павлючок, Дана Улянюк й Іванна Мандзюк. Вони не виправдали сподівань тренерського штабу про те, що зможуть гідно грати в професійний футбол. Натомість згодом було запрошено до команди Дар’ю Дарицьку, Надію Чайку, Лідію Шпак та воротаря Вікторію Сагайдачну. Однак після закінчення футбольного сезону 2011 року Сагайдачна вирішила надалі спробувати себе в одному з футзальних клубів України, а також покинули команду Катерина Кіріна й Ольга Подлецька. Тому на даний момент є потреба запросити в "Нафтохімік – ПНУ" ще одного хорошого воротаря. І в цьому плані ведеться відповідна робота.

А щодо появи в команді новачків, то на сьогоднішній день клубом практично вже вирішені всі питання щодо укладання контракту з двома українськими футболістками – нападницею та центральним захисником, які виступали за один із провідних російських клубів та є членами жіночої національної збірної України з футболу. Не виключено, що для підсилення команди запросимо ще кількох футболісток, з якими ведемо перемовини.

– До якого терміну дозволено футболісткам переходити з команди в команду?

– В Україні трансферне вікно відкрито до 20 квітня. А 21 квітня вже мають відбутися матчі першого туру нового чемпіонату України з жіночого футболу.

– Участь скількох команд можлива у ньому?

– За моїми даними, в чемпіонаті України може виступати 10 команд. Принаймні про це сьогодні поговорюють в комітеті жіночого футболу ФФУ.

– Яке завдання на новий футбольний сезон буде поставлено перед командою "Нафтохімік – ПНУ"?

– Президент ФК "Нафтохімік", яким є генеральний директор ТОВ "Карпатнафтохім" Сергій Чмихалов, завжди домагається як від трудового колективу нафтохіміків, так і від будь-кого іншого однієї мети – здобуття високих результатів. І як керівник підприємства та футбольного клубу всебічно сприяє вирішувати проблеми будь-якої складності. Тому завдання жіночої футбольної команди на 2012 рік випливає з цієї мети. Іншими словами, вона повинна вийти на рівень провідних українських клубів та перемагати їх.

Розмову вів Василь Ткачук.


sportkaluch.ucoz.ru
Переглядів: 778 | Додав: footsaler | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright Franuk-woman-footsale © 2024
інші мови
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Афіша
<
Архів записів
наша кнопа
Друзі сайту
ФК Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Західний кур ФК Жайвір Шпола ЖФК АМФУ futsal.sport.ua Олімп ЖФК"Атекс" сайт фанів футбольного клубу Гуцульщина Косів Женский футбольный клуб Жилстрой-1
Конструктор сайтів - uCoz