П`ятниця, 29.03.2024, 07:40
Західно-український жіночий футбол (футзал)
 
    

                                                                                                                                                     ЖФК"ДЮСШ №3"Івано-Франківськ
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
ми в контакті
В контакті border=
Міні-чат
Наше опитування
На якій стадії закінчить виступи наша команда в кубку України 2010-2011?
Всього відповідей: 24
останній матч
4 листопада 2012

ДЮСШ 3 "Івано-Франківськ
ДЮСШ Галич-7:3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
лічильники
Рейтинг
TopSport каталог сайтів Rambler's Top100
Погода в Ів-Фр
Форма входу
 
Головна » 2012 » Квітень » 6 » Микола Пристай: «Команда повинна грати в швидкісно-силовий, комбінаційний футбол»
20:12
Микола Пристай: «Команда повинна грати в швидкісно-силовий, комбінаційний футбол»

Колектив футболісток, які б у матчах з суперниками вміли відповідально й правильно виконувати завдання, отримані від свого наставника, проявляти бійцівський характер й домагатися позитивного результату, демонструючи при цьому футбол, що подобався б уболівальникам, прагне створити головний тренер жіночої футбольної команди «Нафтохімік» (Калуш) Микола Пристай. Звичайно, з тих гравців, які сьогодні є, так би мовити, в обоймі клубу. Про це він зізнався у розмові зі мною минулого понеділка, коли я завітав у Вістову на тренувальну базу ФК «Нафтохімік», де добігав кінця вже третій етап підготовки команди до початку футбольного сезону 2012 року.

– Команда повинна грати в швидкісно-силовий, комбінаційний футбол, вміло використовувати різні тактичні схеми гри, – наголошував Микола Семенович. – Тому, працюючи з дівчатами, я дозволяю собі й зайвий раз їм пояснити, що важливе значення у футболі мають швидкість думки, прийняття правильного рішення в складних ігрових ситуаціях, індивідуальна технічна майстерність гравців, їхня фізична підготовка. І навіть такий аспект, як вміння тренуватися.

Не тільки цього, а й багато чого іншого намагаюся навчити футболісток на теоретичних і практичних заняттях. Адже деякі дівчата, котрі перебувають на навчально-тренувальних зборах команди у Вістові, не відразу могли збагнути, що сюди їх запрошено не для гри в дитинство, а з метою проторувати собі шлях у професійний футбол. І всі мають звикати до того, що в команді такого рівня, як «Нафтохімік», повинні бути дисципліна, порядок і відповідальність не тільки під час тренувального процесу, а в усьому.

– Такі настанови на дівчат подіяли?

– Звичайно. Зараз вони дуже відповідально ставляться до занять, скрупульозно виконують всі завдання, працюють із задоволенням та розумінням того, команда «Нафтохімік» повинна завжди прагнути домагатися найвищих висот в українському клубному жіночому футболі. І в ході проведення занять з технічної, тактичної підготовки, роботи футболісток з м’ячем я до певної міри опираюся й на допомогу передусім досвідчених новачків команди, гравців жіночої національної збірної України Ольги Бойченко та Олени Ходирєвої, які минулого футбольного сезону виступали за російську команду «Звезда-2005» (Перм).

– Інших проблем з підготовкою команди до початку чемпіонату України з жіночого футболу досі не виникало?

– Зараз десь відчуваю брак часу для виконання всіх намічених планів щодо проведення з колективом технічної та тактичної підготовки. Через несприятливі погодні умови ми вимушені були перенести дату початку першого збору команди в Івано-Франківську на десять днів пізніше, а також відповідно відкоригувати й скоротити терміни проведення подальших етапів її підготовки до футбольного сезону 2012 року.

Крім того, на організацію та забезпечення належного тренувального процесу команди, індивідуальної роботи з окремими виконавцями суттєво впливають постійні відлучення з тренувальної бази у Вістові деяких гравців для участі їх в турнірах різних рівнів. П’ятеро наших футболісток в березні впродовж двох тижнів перебували в російському місті Сочі, виступаючи за молодіжну жіночу збірну України на міжнародному турнірі «Кубанська весна». І, відверто кажучи, повернулися звідти ніякими. Довелося передусім попрацювати над поліпшенням фізичної форми Вікторії Пилипів, яка набрала у вазі додаткові кілограми. Зараз відсутні на тренуваннях Ольга Бойченко й Олена Ходирєва. Їх запрошено до національної жіночої збірної України, яка в Севастополі повинна зіграти свій черговий матч відбірного етапу до чемпіонату Європи 2013 року з національною збірною Естонії. Невдовзі, мабуть, на тиждень випадуть з тренувального процесу основної групи гравців «Нафтохіміка» молоді футболістки Марія Дутчак, Вероніка Андрухів, Вікторія Дем’янюк та Мар’яна Паламарюк, оскільки вони ще входять до складу команди «Нафтохімік-ДЮСШ-3», яка 9-13 квітня в Сарнах братиме участь у фінальній частині чемпіонату України з футболу серед дівчат 1995-1997 років народження.

Словом, певні проблеми з підготовкою команди до початку нового футбольного сезону виникають, але ми їх спільно з дирекцією футбольного клубу «Нафтохімік» намагаємося вирішувати. Як і зреалізувати переважно всі завдання підготовчого процесу, щоб гравці команди підійшли до дня проведення свого першого матчу в чемпіонаті України з київським «АТЕКСом» (21 квітня. – Авт.) у хорошому фізичному, тактичному й психологічному стані.

– Хто ще з новачків, крім Ходирєвої та Бойченко, зараз проходить в складі «Нафтохіміка» навчально-тренувальний процес?

– До команди запрошено підсилити її склад Надію Боярову з Умані, Юлію Ващенко та Дарію Кравець, які минулого року виступали за чернігівську «Легенду». Також зараз продовжується активна робота з підбору для «Нафтохіміка» воротаря, бо голкіперові Анні Подвисоцькій, яка виступає за команду, ми ще не маємо рівноцінної заміни. Ця проблема на сьогоднішній день мене найбільше хвилює, бо у жіночому футболі надійний воротар – це півкоманди.

– З гравцями «Нафтохіміка» працюєте на тренувальній базі клубу у Вістові вже майже місяць. За цей час, мабуть, команда мала можливість зіграти якісь контрольні матчі.

– Ми провели двосторонню гру з молодим складом «Нафтохіміка», сформованим в основному з вихованок ДЮСШ-3 міста Івано-Франківська. Поєдинок закінчився з рахунком 6:1 на користь моїх підопічних. А також основна команда «Нафтохімік» мала можливість зіграти матч з калуською командою хлопчиків 1996 року народження, якій поступилася з рахунком 3:1.

– У Вістові ви працюватимете з командою аж до початку футбольного сезону, готуючи її до першого матчу чемпіонату України з «АТЕКСом»?

– Ні. Тут ми проведемо ще один етап навчально-тренувальних зборів з 7 по 14 квітня, зробивши перед цим перерву на два дні. В цей період плануємо зіграти у Вістові ще два контрольні матчі наймовірніше з командою хлопчиків з Калуша. А потім вже працюватимемо в Івано-Франківську, звідки й поїдемо до Києва, де зіграємо перший офіційний поєдинок в сезоні 2012 року.

Розмову вів Василь Ткачук.


sportkaluch.ucoz.ru
Переглядів: 704 | Додав: footsaler | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 footsaler  
0
на оглядинах перебуває воротар "Надвірняночки", вихованка городенківської футбольної школи Марія Кулик (1993 р.н.)

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright Franuk-woman-footsale © 2024
інші мови
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Афіша
<
Архів записів
наша кнопа
Друзі сайту
ФК Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Західний кур ФК Жайвір Шпола ЖФК АМФУ futsal.sport.ua Олімп ЖФК"Атекс" сайт фанів футбольного клубу Гуцульщина Косів Женский футбольный клуб Жилстрой-1
Конструктор сайтів - uCoz