П`ятниця, 26.04.2024, 04:25
Західно-український жіночий футбол (футзал)
 
    

                                                                                                                                                     ЖФК"ДЮСШ №3"Івано-Франківськ
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
ми в контакті
В контакті border=
Міні-чат
Наше опитування
На якій стадії закінчить виступи наша команда в кубку України 2010-2011?
Всього відповідей: 24
останній матч
4 листопада 2012

ДЮСШ 3 "Івано-Франківськ
ДЮСШ Галич-7:3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
лічильники
Рейтинг
TopSport каталог сайтів Rambler's Top100
Погода в Ів-Фр
Форма входу
 
Головна » 2012 » Березень » 2 » Перший півфінальний матч в Калуші.Погляд з Умані
09:38
Перший півфінальний матч в Калуші.Погляд з Умані
Півфінал Кубка України. Перший матч.
«Нафтохімік-ДЮСШ-3» (Калуш) – «Ятрань-Уманьферммаш-УДПУ» 4:2 (1:1)
29 лютого. Калуш. 17-39.
Арбітри: Вовчок Ярослав , Юзик Богдан (обидва – Івано-Франківськ)
Делегат ФФУ: Юзик Віктор (Івано-Франківськ)
«Нафтохімік»: Витвицька, Ботюк, Марчук, Пилипів, Молошик, Михайлюк, Клепач, Подвисоцька, Улянюк, Чупак.
«Ятрань-Уманьферммаш-УДПУ»: Цикаленко, Романів, Боярова, Скориніна, Музика, Аілінкий, Крепостна, Сукач,-Безверха, Стець, Бойко, Вібла, Стеценко, Фортуна.
Голи: 0:1 – Пилипів (авто гол, 7), 1:1 – Пилипів (20), 1:2 – Боярова (36), 2:2 – Пилипів (42), 3:2 – Марчук (50), 4:2 – Ботюк (60)
Попередження: ?? –Боярова
Фоли: 4(1)-6(3)

Здолавши за 10 годин майже 600 кілометрів дорогами, які явно будуть маскуватися підчас проведення ЄВРО-2012 (інакше тут не один іноземний турист-екстремал розпрощається з розумом), ще й в складних метеоумовах (зима ніяк не хотіла в свій останній календарний день здаватися весні), «Ятрань» прибула до прикарпатського Калуша. Ми не на екскурсіях там бували, а тому про красоти місцеві я вам не стану розповідати. Але про спортивну інфраструктуру цього міста, співставимого з Уманю (навіть дещо менше – 67 тисяч мешканців) , не сказати пару слів не можу. Сопртивний комплекс ДЮСШ «Сокіл» (де і відбувся матч), з борцовськими і боксерськими залами (і ігровим 25 на 15). Босейн (стандартний, 25 метрів). Хокейний палац (один з найкращих в Україні). Затишний стадіон (з критою трибуною). А тому і не дивно, що спортивна слава Калуша помітна по Україні. В тій же ДЮСШ «Сокіл» сильно розвинуті вільна боротьба, бокс, важка атлетика. Небайдуже тут ставляться і до футболу, зрозуміло. Мали представництво свого часу і в професійних лігах, чого Умані і не снилося. А на сьогогодні футбольним флагманом регіону є жіноча футбольна команда – «Нафтохімік-ПНУ». Свого часу цей клуб, майчи потужного спонсора, був тричі бронзовим призером і навіть чемпіоном України (2007 рік). В 2008-му році непогано виступав у лізі Чемпіонів (одна з двох команд за історію України, що здолала перший груповий етап). Потім на 2 роки клуб зник з футбольного небосхилу. А в 2011-му знову появився, декларуючи амбітні плани. Відразу ж вибороли бронзові медалі. В це міжсезоння «Нафтохімік» значно підсилюється за рахунок знаних українських (поки що так, були в Калуші і американки і іспанки…) футболісток. Їм створються належні матеріальні умови. Очолив команду і знаний в чоловічому футболі тренер Микола Пристай. Все солідно. Одне при цьому незрозуміло – чому так часто такому амбітному клубу ще й арбітри симпатизують? Минулого року в обох матчах проти тіє ї ж «Ятрані» «суддівство» пані Сащиної (в Калуші) і пані Мамчур (в Умані) було просто ганебним. Нажаль, не став виключенням і звітний матч. До того ж розпочався матч з «традиційної гостинності» господарів. Минулого року матч-відкриття розпочався із запізненням (гостей тоді протримали в роздягальні, не попереджаючи). І цього дня гра розпочалася не в обумовлений час. Господарі чекали когось із своїх босів-керманичів і нічого, що команда гостей чекала на майданчику. Попередити знову забули. Респект відпочиває. Добре, що хоч не дали техпрацівникам підлогу, далеку від чистоти, мити перед самою грою (ато перетворили б на ковзанку). Несолідно як для клубу із таки амбіціями.
Перший півфінальний матч Кубка України відбувся в Калуші
Маленькі розміри ігрового майданчика не дозволяли сильно покомбінувати і розбігтися – велика щільність призводила до боротьби на кожному клаптику поля. А ще команди намагалися при найменшій нагоді завдавати удари по воротах. Першими реальну гольову нагоду створили гості. На 5-й хвилині вони пресингом змусили помилитися захисника і Романів отримала шанс для удару з 4 метрів але сантиметрів не вистачило для успіху. Правда, не пройшло і трьох хвилин, як «Ятрань» таки повела в рахунку – та ж Романів перехопила м’яча на половині поля суперника і зробила небезпечну прострільну передачу а Пилипів зрізала круглого у власні ворота. Що там говорити – початок для уманчанок вдалий! На 12-й хвилині Витвицька у ефектному і ефективному стрибку парирувала удар Боярової. У господарів найнебезпечнішим був штрафний буквально з лінії карного майданчика (він тут був дивної форми, абсолютно ненагадучи передбачених правилами півдуг). А на 20-й хвилині трапився перший епізод, в якому арбітри припустилися просто шокуючої помилки, що беззаперечно вплинули на підсумковий результат. Гравець команди господарів небезпечно проривався справа і футболістка «Ятрані» порушила правила. Пролунав свисток про фіксацію порушення, але футболістка «Нафтохіміка» не зупинилася і завдала удару, після якого м’яч опинився в сітці воріт. Абсолютно ідеальним було б , якби арбітри, демонструючи свій високий фаховий рівень, дотрималися принципа переваги і витримали паузу – тоді гравець дограв би і забив би цілком законно свій гол. А наша команда справедливо отримала б ще й відкладений фол. Але фахового рівня арбітрам не вистачило. А відтак і свисток пролунав до закінчення епізоду. Тобто гол за всіма правилами зараховувати ніяк не мали права. Але тут вже совісті забракло. Цікаво, що після гри і версії навіть різні почути довелося. Один пан «зафіксував взяття воріт» (він знав, де опиниться м’яч, якому ще до воріт було 5-6 метрів??!!! ) а інший взагалі видав – «з трибун свисток пролунав!». Кіно і годі.
Як би там не було, а рахунок став нічийним. Тут же Аілінкий могла знову вивести гостей вперед – не змогла переграти Витвицьку при чистому виході один на один з голкіпером. Так перша 30-хвилинка 1:1 й завершилася.
Перший півфінальний матч Кубка України відбувся в Калуші
Другий тайм пройшов надемоційно і мов у калейдоскопі подій! Не встигла секундна стрілка хронометра зробити один повний оберт як Витвицька зробила сейв, парирувавши удар Скориніної. На цій же першій хвилині Музика спрямовує м’яча в ворота. Він влучає у внутрішню рамку воріт, на якій кріпиться сітка (тобто глибоко в самих воротах!) і відлітає в поле. Гравці вітають один одного з успіхом. Але арбітри не фіксують взяття воріт. То у нас зі звуком щось, то тепер уже із зором!
На 33-й хвилині слідує контратака «Ятрані». Лава гостей підхоплюється в передчутті очевидного голу. Але м’яч влучає чи то в стійку, чи то в сітку воріт (тут не можу говорити чи то був м’яч у воротах чи ні )! Тут же на добивання кидається Боярова, але м’яч влучає в захисника, який кинувся на допомогу голкіперу. Варто зазначити, що прикарпатські футболістки інколи самовіддано , мов в хокеї, кидалися під удари суперниць! Навіть за відверто втраченими м’ячами іноді стрибали у підкатах – в одному з таких епізодів навіть я ледь не отримав на горіхи на лаві запасних (але то є гра!).
І все ж «Ятрань» таки змогла вдруге повести в рахунку! На 36-й хвилині Боярова завдала гарматного удару зі штрафного. І м’яч, здається, задівши Ботюк, влетів в ворота! Тут вже ні німий ні сліпий відминити гол не змогли!
Господарів це аж ніяк не влаштовувало. І вони ще більше пішли вперед. А у «Ятрані» стали зявлятися шанси на контратаках. На 39-й хвилині Скориніна виводила на удар Музику, але м’яч пройшов поряд з дальнім кутом. На 40-й хвилині Романів відпасувала на Боярову, але Витвицька парирувала її удар. І тут же у відповідь Пилипів знову зробила рахунок нічийним – 2:2 – проштовхнувши м’яча на дальній штанзі. Ще за хвилину відмінну реакцію демонструє Цикаленко, парирувавши удар Молошик! На 45-й хвилині 15-річний голкіпер уманчанок рятує свою команду, ліквідувавши вихід один на один гіперактивної Пилипів. Ця ж футболістка під восьмим номером на 48-й хвилині влучає в стійку наших воріт. А на 49-й хвилині жорсткий підкат (?) на нашій половині поля дозволяє прикарпатцям відібрати м’яча і тут же Марчук виводить господарів вперше вперед! За 2 хвилини Боярова знову чудово пробиває зі штрафного метрів з 11 – голкіпер безсилий, але м’яч потрапляє в поперечину! Тут же гостей рятує Цикаленко – мала забивати Молошик. На що Витвицька парирує удар Романів. 26-та хвилина - Музика виходить один на один з голкіпером, але не може переграти його. Напруга в залі аж зашкалює. На 29-й хвилині арбітри ігнорують момент з падінням в чужому карному майданчику Аілінкий. А за 20-ть секунд до фінального свистка найдосвідченіша у господарів Ботюк у стрибку проштовхуж м’яча повз Цикаленко і той від дальної штанги залітає за лінію….. Все. Фінальний свисток! 4:2. На користь господарів. Наша команда нічим не поступилася їм. Було б дуже прикро поступитися по такій грій самим. Але відверто несправедливі рішення арбітрів вплинули на результат і лише розізлили «Ятрань» - 17 березня в Умані відбудеться друга серія півфінального протистояння! І «Ятрань» аж зовсім не збирається гостинно пропускати до фіналу «Нафтохімік», який за останній рік скільки насолив уманчанкам! Ще якби арбітри не були б такими німим і підсліпуватими.


Маленька статистична довідка. Перегорнувши протоколи минулорічного чемпіонату України з футболу, відмітив цікавий факт. Всього в чемпіонаті було три вилучення. Цікаво, що всі три епізоди трапилися в Калуші. І вилучалися з поля гравчині команд-гостей (розпочалося з нашої Романів, потім ще Вороніна з «Дончанки» і Андрущак з «Житлобуда»). І пенальті найбільше пробивали гравчині «Нафтохіміка» - 4 з 12 призначених за весь чемпіонат. Дивний збіг. Статистика однако.
Якщо кому цікаво , то «Ятрань» за 4 роки отримувала право на пробиття пенальті двічі у 50 проведених матчах.

Футбол Уманщини від Ігоря Соболенка
Переглядів: 823 | Додав: footsaler | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright Franuk-woman-footsale © 2024
інші мови
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Афіша
<
Архів записів
наша кнопа
Друзі сайту
ФК Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Західний кур ФК Жайвір Шпола ЖФК АМФУ futsal.sport.ua Олімп ЖФК"Атекс" сайт фанів футбольного клубу Гуцульщина Косів Женский футбольный клуб Жилстрой-1
Конструктор сайтів - uCoz