Четвер, 28.03.2024, 21:23
Західно-український жіночий футбол (футзал)
 
    

                                                                                                                                                     ЖФК"ДЮСШ №3"Івано-Франківськ
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
ми в контакті
В контакті border=
Міні-чат
Наше опитування
Як закінчиться матч 1/8 кубка України з "ІМС-ЧНУ"Черкаси
Всього відповідей: 16
останній матч
4 листопада 2012

ДЮСШ 3 "Івано-Франківськ
ДЮСШ Галич-7:3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
лічильники
Рейтинг
TopSport каталог сайтів Rambler's Top100
Погода в Ів-Фр
Форма входу
 
Головна » 2012 » Квітень » 25 » У сезоні 2012 року ЖФК «Нафтохімік» боротиметься за високі місця
08:52
У сезоні 2012 року ЖФК «Нафтохімік» боротиметься за високі місця

Про це заявило керівництво футбольного клубу «Нафтохімік» на прес-конференції для представників ЗМІ Івано-Франківщини, що відбулася минулого понеділка в приміщенні обласної федерації футболу. Тут зорганізувала проведення такої зустрічі журналістів з виконавчив директором ФК «Нафтохімік» Михайлом Овчаром, головним тренером однойменної жіночої футбольної команди Миколою Пристаєм та капітаном команди Оленою Ходирєвою прес-служба клубу з нагоди початку в Україні нового футбольного сезону.

Відкриваючи прес-конференцію, керівник прес-служби ФК «Нафтохімік» Володимир Горощак наголосив, що калуська жіноча футбольна команда вже вписала не одну славну сторінку в літопис ігрових видів спорту Івано-Франківської області. Тільки в рік дебюту в чемпіонаті України з жіночого футболу команда «Нафтохімік» не здобула жодних нагород, а в подальших сезонах вона чотири рази ставала бронзовим призером та в 2007 році домоглася чемпіонського звання. Це дало можливість калуським футболісткам виступити наступного року в Кубку УЄФА серед жіночих команд, матчі якого проводилися й в Івано-Франківську та Калуші.

У сезонах 2009 і 2010 років команда «Нафтохімік» з певних причин не брала участі в чемпіонатах України. А минулого року, відновивши свої виступи в цьому турнірі, вчетверте здобула бронзові медалі.

– Старт чемпіонату України з жіночого футболу сезону 2012 року відбувся буквально недавно, – зауважив на початку свого виступу виконавчий директор ФК «Нафтохімік» Михайло Овчар. – 21 березня наші дівчата провели свій перший матч у Києві, де на штучному полі обіграли столичну команду «АТЕКС» з рахунком 5:0. Тож, можна сказати, що новий футбольний сезон команда розпочала вдало.

У 2009 і 2010 роках футболістки «Нафтохіміка» в чемпіонатах України не виступали. І я вже неодноразово раніше пояснював представникам мас-медіа, чому так сталося. В основному це було пов’язано з економічною кризою в державі, тимчасовою зупинкою діючих виробництв ТОВ «Карпатнафтохім» – головного спонсора жіночої футбольної команди «Нафтохімік», а також з нагальною необхідністю збудувати на території підприємства сучасні виробництва ХіКС-М і ПВХ-С.

Однак у період цих двох складних років для «Карпатнафтохіму», коли на підприємстві не вироблялася нафтохімічна продукція, ФК «Нафтохімік» не припиняв своєї діяльності. Ми продовжували працювати, приділяючи основну увагу підготовці резерву для нашої жіночої футбольної команди. В 2010 році молоді гравці «Нафтохіміка» брали участь в першості України та стали бронзовими призерами цього турніру серед команд дівчат відповідного віку. А коли після дворічного простою знову запрацювали виробництва ТОВ «Карпатнафтохім» і в підприємства з’явилися певні фінансові для підтримки основної жіночої футбольної команди «Нафтохімік», спонсором і керівництвом клубу було прийнято рішення відновити її виступи у вищій лізі чемпіонату України.

За словами Михайла Овчара, перед початком футбольного сезону 2011 року розглядалися й варіанти про запрошення кількох досвідчених гравців з інших клубів до Калуша для підсилення команди «Нафтохімік». Однак врешті-решт вони були відхилені, а до основного складу команди ввійшли переважно кращі молоді вихованці футбольного клубу «Нафтохімік», що в 2009-2010 роках готувалися до виступів у чемпіонаті України. Виняток склали тільки Христина Ботюк, Катерина Кіріна, Оксана Нефьодова й Христина Пасічник, котрі раніше виступали за «Нафтохімік» та в 2007 році разом з іншими тодішніми гравцями калуської команди здобули золоті медалі чемпіонату України.

– Торік ця наша молода команда стала бронзовим призером чемпіонату України – продовжував Михайло Михайлович. – Здобуте нею третє місце нас до певної міри задовольнило, але не зовсім задовольнили інші показники. Ми дали шанс проявити себе у професійному футболі багатьом молодим гравцям, проте не всі виправдали наші надії. В першому колі чемпіонату, коли футболісткам «Нафтохіміка» довелось свої матчі з провідними українськими клубами – «Житлобудом-1» (Харків) і «Легендою» (Чернігів) грати на виїзді, вони програли їх ще до початку поєдинків. У результаті в цих двох матчах команда «Нафтохімік» пропустила аж 10 голів, а у ворота суперниць не забила жодного м’яча. І причини таких розгромних поразок у Харкові та Чернігові, як пізніше з’ясувалося, були не тільки в надмірному хвилюванні, недостатньому досвіді молодих гравців «Нафтохіміка». Адже вже в другому колі чемпіонату харківські футболістки вирвали в Калуші перемогу в нашої команди (2:1. – Авт.) тільки на останніх хвилинах матчу, а чернігівська «Легенда» не здобула тут й очка, поступившись нашим футболісткам з рахунком 0:1.

Проаналізувавши виступи команди в сезоні 2011 року, ми дійшли висновку, що вона може гідно конкурувати в чемпіонаті України з усіма клубами, крім найтитулованіших серед них – харківського «Житлобуду-1» і чернігівської «Легенди». Не тішило й те, що у матчах з ними, враховуючи результати поєдинків з чернігівськими футболістками в розіграші Кубка України, було пропущено значну кількість голів. Водночас сезон 2011 року, в якому ми фактично почали формувати команду на майбутнє, дав відповідь на запитання, які позиції слід би підсилили.

Виходячи з таких міркувань та прислухаючись до побажань нового головного тренера команди «Нафтохімік» Миколи Пристая, у міжсезоння проводилась селекційна робота, хоча керівництво клубу й ніколи її не припиняло. В результаті, мабуть, найбільше нових та досвідчених виконавців з’явилося в захисних редутах «Нафтохіміка». Також до основного складу команди запрошено перспективну молоду нападницю, капітана молодіжної збірної України Дарію Кравець. Контракт з нею був укладений після мого візиту в місто Сочі Російської Федерації, де я мав нагоду побувати на міжнародному турнірі «Кубанська весна-2012», за призи якого змагалися молодіжні збірні команди різних країн світу.

Щодо планів на сезон 2012 року, то перед жіночою футбольною командою «Нафтохімік» поставлено завдання домагатися перемог в кожному матчі. Звісно, в чемпіонаті України з жіночого футболу нам хочеться знову зійти на найвищу сходинку п’єдесталу. А як воно вийде, – побачимо.

Про підготовку команди для вирішення максимальних завдань, які завжди ставляться спонсором та керівництвом ФК «Нафтохімік», розповів її головний тренер Микола Пристай.

– Нинішній колектив для мене абсолютно є новим, – констатував Микола Семенович. – Адже досі я працював з чоловічими футбольними командами. Але, чесно кажучи, я приємно здивований тим, що дівчата, як виявляється, теж можуть добре грати у футбол. Щоправда, для цього ще треба багато потрудитися.

Перша офіційна гра, яку команда провела у Києві, засвідчила, що у нас ще є ряд проблем. Думаю, що для того, аби футболістки могли вирішувати максимальні завдання, боротися за високі місця в чемпіонаті України, треба буде продовжувати більше працювати передусім над їхньою психологічною підготовкою. На даний момент вважаю її пріоритетною порівняно з фізичною чи тактичною підготовкою.

Я також дуже вдячний досвідченим дівчатам, яких ми запросили до складу команди, зокрема Олені Ходирєві й всім іншим, за те, що неабияк допомагають мені в тренувальному процесі.

Сама ж Олена Ходирєва, яку обрали капітаном команди «Нафтохімік», висловила впевненість, що нинішній жіночий футбольний колектив під керівництвом досвідченого нового тренера «рухається вперед у правильному напрямку». Сподівається вона й на те, що команда стане чемпіоном України та здобуде право виступати в Кубку УЄФА. Однак, на думку Олени, в нинішньому сезоні прохідних матчів у національному чемпіонаті не передбачається, адже за перемогу в ньому боротиметься кожна з команд-суперниць.

Організатори прес-конференції відповіли й на запитання журналістів. Вони стосувалися різних аспектів діяльності ФК «Нафтохімік»: його співпраці з Івано-Франківською обласною федерацією футболу, дитячо-юнацькими спортивними школами, міськими та районними управліннями (відділами) у справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту, вищими навчальними закладами, роботи клубу в напрямку розвитку футболу серед дівчат, дітей, створення в Калуші й області в цілому належних умов для проведення навчально-тренувальних занять з ігрових видів спорту тощо.

– Прикро, що Івано-Франківська область на сьогоднішній день залишається чи не єдиною областю в Україні, яка не має жодного стандартного футбольного поля зі штучним покриттям», – особливо наголосив, спілкуючись із журналістами, на цьому негативному факті виконавчий директор ФК «Нафтохімік» Михайло Овчар. – У зв’язку з цим нашій жіночій футбольній команді для підготовки до першого календарного матчу чемпіонату України з київським клубом «АТЕКС» на футбольному газоні зі штучним покриттям довелось частково використати малі штучні футбольні майданчики Івано-Франківського коледжу фізичного виховання.

Василь Ткачук.

Фото Миколи Волкова.

sportkaluch.ucoz.ru

Переглядів: 682 | Додав: footsaler | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright Franuk-woman-footsale © 2024
інші мови
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Афіша
<
Архів записів
наша кнопа
Друзі сайту
ФК Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Західний кур ФК Жайвір Шпола ЖФК АМФУ futsal.sport.ua Олімп ЖФК"Атекс" сайт фанів футбольного клубу Гуцульщина Косів Женский футбольный клуб Жилстрой-1
Конструктор сайтів - uCoz