П`ятниця, 26.04.2024, 11:09
Західно-український жіночий футбол (футзал)
 
    

                                                                                                                                                     ЖФК"ДЮСШ №3"Івано-Франківськ
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
ми в контакті
В контакті border=
Міні-чат
Наше опитування
На якій стадії закінчить виступи наша команда в кубку України 2010-2011?
Всього відповідей: 24
останній матч
4 листопада 2012

ДЮСШ 3 "Івано-Франківськ
ДЮСШ Галич-7:3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
лічильники
Рейтинг
TopSport каталог сайтів Rambler's Top100
Погода в Ів-Фр
Форма входу
 
Головна » 2012 » Липень » 7 » Увага до українського жіночого футболу зросла завдяки «Євро-2012»
14:45
Увага до українського жіночого футболу зросла завдяки «Євро-2012»

«Євро-2012» сприятиме розвиткові аматорського і професійного жіночого футболу в Україні, сподіваються представниці цього виду спорту. Утім, одного цього замало – потрібно продовжувати роботу й після «Євро».

Завдяки «Євро-2012» зросла увага і до жіночого футболу в Україні. У цьому переконана старша тренер національної жіночої збірної команди України Тетяна Верезубова. Вона й сама двадцять років грала за українську збірну. Верезубова зауважує, що жіночий футбол в Україні ще досить молодий, веде лік від кінця 1980-их років. «За цей час ми стали ліпше грати, й покращилось ставлення і до нас» - сказала тренерка Deutsche Welle. Утім, за її словами, жіночий футбол розвивається дуже повільно, фінансування донедавна було «слабким». Тепер – всі надії на «Євро-2012», адже паралельно до чемпіонату для чоловіків з'являються ініціативи, турніри й змагання з жіночого і дитячого футболу.

Представниця ініціативи «Відкрий футбол» футбольного клубу з Берліну Марлене Шавер погоджується з тим, що «Євро-2012» – чудовий шанс для популяризації жіночого футболу. Активісти цього об’єднання влаштовують під час чемпіонату турніри з футболу для дівчат і жінок у Польщі, Німеччині й Україні. Schaver зазначила, що також під час чемпіонату світу з футболу, що проходив у ФРН, значно зросла увага до жіночого футболу: «Слід цю увагу й по закінченню турніру повсякчас підтримувати».

«Відкрий футбол» влаштував під час "Євро" матчі для дівчат і жінок у Польщі, Німеччині й Україні

«Відкрий футбол» влаштував під час "Євро" матчі для дівчат і жінок у Польщі, Німеччині й Україні

Поштовх у напрямку професійності

Верезубова сподівається, що розмови про сприяння жіночому футболу в Україні дарма не пройдуть: «Будемо їздити на змагання й до Німеччини, влаштовувати товариські матчі й дитячі турніри». Крім того, за її словами, слід подбати про тренерські курси для жінок, що цікавляться футболом, щоб вивести жіночий футбол на більш професійний рівень.

Спеціаліст комітету жіночого футболу Федерації футболу України Руслан Діденко підтверджує, що в останні два місяці зріс інтерес з боку іноземних і українських журналістів і до жіночого футболу в Україні. Він вважає, що й ЗМІ можуть сприяти розвитку жіночого футболу. «Є певний поштовх до поступу завдяки «Євро-2012», хочемо за це зачепитися. Адже командам потрібна допомога від Федерації, держави, спонсорів й увага фанів», - розповів DW Діденко. Нині він працює над проектом, який УЄФА має розглянути до кінця червня: про виділення додаткового фінансування для проведення жіночих та дівочих змагань в Україні.

Одного «Євро» недостатньо

Анна Трегубова

Анна Трегубова

Футболістка-аматорка, представниця Жіночого спортивного клубу NRG Анна Трегубова натомість вважає, що «Євро-2012» ніяк не вплине на розвиток жіночого футболу. Адже чоловіки й жінки грають окремо. На її думку, найкраще подолати скептицизм і упередження щодо жіночого футболу можуть товариські зустрічі – ігри поміж чоловічими і жіночими командами, які вже проходили у Києві. Тоді, впевнена Анна, можна справді оцінити якість гри, побачити, що жінки справді можуть добре грати. «До гри хлопці часто думають, що ми навіть по м'ячу не зможемо попасти», - каже футболістка.

Тим часом футболістка Анніка Шауер, яка приїхала з Берліна до України, аби грати у турнірі з жіночого футболу в Києві і Львові, запевняє, що такі великі події, як «Євро-2012», швидко минають, а тому без «базової» роботи не обійтись. На її погляд, слід більше працювати зі школами, спортивними секціями, заохочувати дівчат до гри, а також працювати з їхніми батьками.

Потрібно працювати далі...

Потрібно працювати далі...

На думку голови «Жіночого консорціуму України» Марії Алексеєнко, спорт на загал – завжди добра можливість, аби подолати будь-які упередження у суспільстві, краще розуміти одне одного. Водночас під час «Євро-2012» правозахисниця зауважила багато сексистських рекламних зображень, й на її погляд, це може негативно вплинути на суспільство, й рівного ставлення до жінок і чоловіків у футболі.

Ольга Веснянка


www.dw.de
Переглядів: 657 | Додав: footsaler | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright Franuk-woman-footsale © 2024
інші мови
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Афіша
<
Архів записів
наша кнопа
Друзі сайту
ФК Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Західний кур ФК Жайвір Шпола ЖФК АМФУ futsal.sport.ua Олімп ЖФК"Атекс" сайт фанів футбольного клубу Гуцульщина Косів Женский футбольный клуб Жилстрой-1
Конструктор сайтів - uCoz