П`ятниця, 29.03.2024, 15:23
Західно-український жіночий футбол (футзал)
 
    

                                                                                                                                                     ЖФК"ДЮСШ №3"Івано-Франківськ
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
ми в контакті
В контакті border=
Міні-чат
Наше опитування
Як закінчиться матч 1/8 кубка України з "ІМС-ЧНУ"Черкаси
Всього відповідей: 16
останній матч
4 листопада 2012

ДЮСШ 3 "Івано-Франківськ
ДЮСШ Галич-7:3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
лічильники
Рейтинг
TopSport каталог сайтів Rambler's Top100
Погода в Ів-Фр
Форма входу
 
Головна » 2011 » Жовтень » 26 » Всеукраїнський турнір з футболу серед дівчат «Діти — олімпійська надія України»
19:19
Всеукраїнський турнір з футболу серед дівчат «Діти — олімпійська надія України»

В Одесі — на базі табору «Молода гвардія» - фінішу­вав 10-й Всеукраїнський турнір з футболу серед дівчат «Діти — олімпійська надія України». Більш, ніж пере­конливу перемогу здобула збірна Львівщини, сформова­на із 15-річних вихованок миколаївської ДЮСШ «Нива-2004» і новороздільського навчально-виховного комплексу «Лідер».

У вирішальному поєдинку наші землячки поклали "на лопатки” самих господарок — 2:0. Доля матчу вирішилася, практично, за декілька хвилин. Спочатку Вікто­рія Худа технічно обіграла кількох суперниць і вдало пробила у про­тилежний від воротаря кут, а за якусь мить схожий прохід здійсни­ла Стефанія Матвіїшин, нанісши свій коронний удар лівою, - м'яч потрапив у "дев'ятку”.

Переможці отримали грамоти, медалі, кубок, а найголовніше — оригінальну форму київського «Ди­намо» і двотижневий відпочинок на березі моря. Привітала їх колишній голова Верховної Ради Валентина Шевченко, яка патронує цей турнір.

Серед чемпіонок: Оля Лавро з Бе­резини, Стефанія Матвіїшин, На­таля Стегній із Київця, Богдана Галецька, Віта Іванків, Ольга Курдибанська, Наталка Тимо з Крупська, Оля Захарко, Вікторія Сапіга з Роздолу, Юлія Верес, Галина Возняк, Сніжана Змічеровська, Ірина Павлюк, Тетяна Стасишин, Вікторія Худа, Вікторія Шайнога з Нового Роздолу.

Хоч багато хто вважає футбол зовсім не дівчачим видом спорту і на наших теренах офіційно (бо по­чиналося усе тільки з ентузіазму) він культивується не так уже давно, але цей успішний виступ наших краянок наочно продемонстрував, що вони потенційно можуть принести району навіть більшу славу, аніж хлопці-футболісти. Вітаємо!

Престижна перемога у Всеук­раїнському турнірі «Діти - олі­мпійська надія України» збірної Львівщини, сформованої на базі дівчат Миколаївського району, свідчить не тільки про талант наших землячок, а й про належ­ну працю їхніх наставників. Дум­ками з цього приводу ділиться головний тренер, досвідчений наставник чемпіонок, відмінник освіти Пилип Криза:

- У нашому районі футбол — єди­ний вид спорту, який є в кожному селі, і до нього повсюди почали тяг­нутися і дівчата через дуже просту мотивацію: ми не гірші від хлопців. А найбільше ентузіасток назбирало­ся у Крупську, Київці, Роздолі. Зали­шалося їх тільки об'єднати і дечого навчити. З приходом до керівництва Івана Коваліска, у ДЮСШ "Нива- 2004” на повну силу запрацювало відділення футболу серед дівчат, де тренерами є Андрій Мелешко і я. Основне наше завдання — знайти здібних дітей. А вони, повірте, є скрізь. 

Ми набираємо групи з п'ято­го класу, але часто батьки приводять своїх чомучок і меншими. Ви б по­бачили, як горять їхні оченята від побаченого справжнього м'яча! Якщо ж вдасться забити ще й гола, то ра­дості не має меж. Звичайно, коман­дною грою вони займаються не одразу. Спочатку є багато різних фізич­них вправ з легкої атлетики, гімнас­тики, акробатики. Хочу зауважити, що у секцію беремо дівчаток лише з дозволу батьків і тільки після проходження медичного огляду.

- Які виникають проблеми?

- Найбільше "шпиць у колеса” нам вставляє медицина. Уявіть собі, що торік у Роздільській школі із трьох­сот учнів лікарі заборонили займати­ся фізкультурою третині із них, по­над сотні дітей рекомендували зай­матися у підготовчій групі і лише решті дозволили бути в основній. Думаю, що тут не ос­танню роль відіграла агіта­ція медиків се­ред батьків. Не дуже люблять і вчителі у школі, коли діти часто відлучаються на змагання, бо їздять переваж­но найздібніші. Але школярі, які добре вчаться, швид­ко наздоганяють своїх ровесників після пропущених занять. А хто не хоче вчитися, то і без поїздок на змагання вчитися не буде. Пригадую, ми у свої шкільні роки по два місяці уроків не відвідували, бо допомагали колгоспам у збиранні картоплі, буряків, але всі успішно закінчували школи і мали хо­роші знання.

- А хто входить у групу підтримки?

- Насамперед - самі діти, їхні бать­ки. Також керівництво району, зок­рема, керівник відділу у справах сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації Іван Наконечний і, звичайно, директор Роздільської школи Ярос­лав Яковець, у школі якого ми і кує­мо майбутні перемоги.

- Напевне, діти Вас люблять, якщо тягнуться?

- Найперше треба любити їх, спілку­ватися з ними, уміти зацікавити, і вони обов'язково відповідять взаємністю. А про результат говорять їхні успіхи у спорті. За останні два роки ми чотири рази побували на змаганнях у Польщі, тричі — в Одесі, були і в Мукачево, Івано-Франківську, Рівному, Ковелі, Моршині, Трускавці. Якщо для пере­січної дитини поїздка у Львів - велика подія, то для нас - це звичне явище.

- Як Вам вдалося дійти до тріумфального фіналу?

- Досягти чемпіонської вершини було непросто. У травні ми перемогли у першості області, у червні — у зо­нальних змаганнях в Одесі. Ще на обласному етапі було сформовано збірну Львівщини, кістяк якої скла­ли новороздільці і вихованці Мико­лаївського району. На жаль, дівчата з Моршина в останній момент у складі збірної не з'явилися. Хоча, можливо, то і на краще. На. передостанньому етапі змагань в Одесі ми потрапили у групу із командами Чернігівського спортінтернату, переможцями мину­лорічної першості із Сумів та Во­лині. Перемігши чернігівчан — 1:0 і сумчан — 3:0, наші дівчата здобули право змагатися з одеситками за го­ловний титул. За нас уболівали всі учасники фінального турніру, а за господарів — лише кримчани і батьки. Не підвели і наші вихованки, проде­монструвавши свою майстерність і командну гру. Молодці! Хочу подя­кувати за підтримку батькам спортсменок, а також Миколаївській райдержадміністрації, адже завдяки їм ми на цих змаганнях виглядали особ­ливо привабливо у новій формі, дуже схожій до тої, яку традиційно одягають футболісти львівських "Карпат”.

mykolaiv.info
Переглядів: 692 | Додав: footsaler | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright Franuk-woman-footsale © 2024
інші мови
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Афіша
<
Архів записів
наша кнопа
Друзі сайту
ФК Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Західний кур ФК Жайвір Шпола ЖФК АМФУ futsal.sport.ua Олімп ЖФК"Атекс" сайт фанів футбольного клубу Гуцульщина Косів Женский футбольный клуб Жилстрой-1
Конструктор сайтів - uCoz