П`ятниця, 29.03.2024, 11:40
Західно-український жіночий футбол (футзал)
 
    

                                                                                                                                                     ЖФК"ДЮСШ №3"Івано-Франківськ
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
ми в контакті
В контакті border=
Міні-чат
Наше опитування
Як закінчиться матч 1/8 кубка України з "ІМС-ЧНУ"Черкаси
Всього відповідей: 16
останній матч
4 листопада 2012

ДЮСШ 3 "Івано-Франківськ
ДЮСШ Галич-7:3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
лічильники
Рейтинг
TopSport каталог сайтів Rambler's Top100
Погода в Ів-Фр
Форма входу
 
Головна » 2011 » Січень » 10 » Футбол на Західній Україні.Сьогодні та завтра жіночого футболу на Ужгородщині
13:42
Футбол на Західній Україні.Сьогодні та завтра жіночого футболу на Ужгородщині
foto

2010 рік, що відійшов у минуле, став особливо пам’ятним для збірної Ужгородщини з футболу серед дівчат. Головна команда району, очолювана досвідченим тренером Федором Варгою, вперше в історії, обігравши в блискучому стилі всіх без винятку суперників, стала переможцем обласних літніх Ігор.

Були, звісно, у цього колективу й  інші успіхи. Можна згадати, зокрема, хоча б вдалий виступ ужгородок на міжнародному турнірі у Севастополі. А днями юні футболістки повернулися  з Львівщини, де брали участь у  Всеукраїнському дитячому тур-нірі серед дівчат «Кубок Нового року». З-поміж 12 команд, що представляли такі серйозні футбольні центри, як Чернігів, Одеса, Київ, Вінниця, наші землячки зайняли високе третє місце.

  На  жаль, не обійшлося  в цьому справжньому  морі позитиву і без сумнозвісної ложки дьогтю. Річ у тому, що окрім головного турніру року,  де своє плече, образно висловлюючись, підставила райдержадміністрація, всі інші офіційно майже не фінансувалися. Гірко казати про це у передсвяткові дні, проте на-віть на скромні подарунки для дівчат, які відзначилися влітку, грошей тоді не знайшлося. Врешті, як розказав Федір Варга, ситуація змінилася на краще, коли про неї дізнався палкий прихильник спорту і гри міль-йонів, депутат Ужгородської районної ради, підприємець Сергій Фрінт. Саме завдяки його зусиллям вдалося знайти кошти не лише на проведення традиційного передноворічного турніру з футболу серед дівчат, а й придбати, нарешті, подарунки для збірниць.

  Щодо  перспектив розвитку жіночого футболу  на Ужгородщині, то вони, на думку Федора Варги, мають добре підгрунтя для існування.

  – Головне, маємо справжній розсип футбольних  талантів серед дівчат, – сповнений  оптимізму Федір Золтанович.  – Ось так, не заглядаючи в свої записники, відразу можу назвати  прізвища сестер Каріни та  Мирослави  Лупей, Вікторії Шпатенко з Тарнівець, Настасії Сірмай,  Оксани Пересоляк і  Христини Костевки з Кам’яниці, Мар’яни Гуштан з Минаю та багатьох інших. Давно вже йде мова про необхідність визначення в ра-йоні т. зв. базових шкіл для розвитку жіночого футболу, для чого жодних коштів взагалі не потрібно. Наприклад, такими навчальними закладами у Середнянському  кущі могли б бути ЗОШ у Худльові, Лінцях і , звісно, в самому селищі. Є й інші форми залучення наших дітей до занять спортом, їх усіх слід активно використовувати.

  Цікаво, а яким саме чином вдалося роздобути грошей на потреби жіночого футболу депутату, представникові «Єдиного Центру» Сергію Фрінту?

  – На жаль, якоїсь системи, що могла б  діяти тут постійно, не було, –  розповів Сергій Людвикович.  – Просто, дізнавшись про клопоти Федора Варги, вирішив підключити до хоча б часткового вирішення існуючої проблеми колег-депутатів. Прикметно, що власні кошти на потреби жіночого футболу Ужгородщини, крім мого однопартійця Руслана Федаки, виділили також В’ячеслав Тафій, Андрій Удовиченко та Роман Сарай із «Сильної України». Ось вам хоч і невеликий, проте конкретний приклад того, як для вирішення тих чи інших проблем громади ми можемо і повинні консолідувати зусилля представників різних політичних сил. З іншого боку, все це змусило нас серйозно задуматися  над тим, що влада повинна більш предметніше займатися підтримкою і всебічним розвитком молодіжного спорту в районі, який нині, на жаль, хронічно недофінансовується.

  …А  передноворічний турнір вийшов на славу.  Як і передбачалося, переможцем стала збір-на Ужгородщини, яка у фіналі виявилася кращою у змаганнях із командами Мукачівщини та Перечина. Усі призери удостоїлися  Почесних Грамот.
Олександр Маківчук, "Вісті Ужгородщини"


karpatnews.in.ua
Переглядів: 1123 | Додав: footsaler | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright Franuk-woman-footsale © 2024
інші мови
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Афіша
<
Архів записів
наша кнопа
Друзі сайту
ФК Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Західний кур ФК Жайвір Шпола ЖФК АМФУ futsal.sport.ua Олімп ЖФК"Атекс" сайт фанів футбольного клубу Гуцульщина Косів Женский футбольный клуб Жилстрой-1
Конструктор сайтів - uCoz