Четвер, 28.03.2024, 23:10
Західно-український жіночий футбол (футзал)
 
    

                                                                                                                                                     ЖФК"ДЮСШ №3"Івано-Франківськ
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
ми в контакті
В контакті border=
Міні-чат
Наше опитування
На якій стадії закінчить виступи наша команда в кубку України 2010-2011?
Всього відповідей: 24
останній матч
4 листопада 2012

ДЮСШ 3 "Івано-Франківськ
ДЮСШ Галич-7:3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
лічильники
Рейтинг
TopSport каталог сайтів Rambler's Top100
Погода в Ів-Фр
Форма входу
 
Головна » 2013 » Листопад » 27 » Волинська футболістка забила гол за збірну України!
15:59
Волинська футболістка забила гол за збірну України!
Ковельчанка Олена Ковальчук навчається Луцьку і мріє працювати тренером. Здавалося б, звичайна першокурсниця, якщо не брати до уваги той факт, що дівчина грала за збірну України з футболу!

Олена грає на позиції центрального захисника. Її амплуа цілком обґруноване доброю грою футболістки головою м'яча на виніс та у підкатах. Захисник повинен відчувати, де є небезпека для воріт. На диво, дівчина майже не дивиться футбол, пояснює це браком часу. Серед футбольних кумирів виділяє тільки іспанця гравця лондонського “Челсі” Фернандо Торреса. Носить футболку з 16-кою на спині. Це число дівчина вибрала, бо день народження 16 травня.

Існує стереотип, що футбол – не жіночий вид спорту. Як так сталося, що ти футболістка?

Я впевнена, що багато дівчат в дитинстві бігали з хлопцями футбол, а не переодягали ляльок. Я, напевно, одна з таких дівчисьок була. Крім того мій дядько Віктор Калюжний грав за ФК “Волинь”

Коли ти зрозуміла, що футбол — це твоє?

В 14 років. Спочатку це було хобі, а потім почала професійно займатися футболом. Першим тренером, який побачив в мені потенціал, був Володимир Чубаров. Грала навіть в справжній команді з Вищої ліги 'Легенда-ШВСМ' (Чернігів).

Для мене це відкриття, що в Україні проводяться регулярні чемпіонати. Зараз граєш за якусь команду?

Є Вища і Перша ліги. Зараз покинула спорт. Просто не хочу. Взагалі йду з футболу. Важко їздити на збори, які тривають тиждень-місяць. Великий спорт завжди шкодить здоров'ю. Шкода ніг. За мою коротку кар'єру й травми були...

В футбол пішла через хлопців?

Ні. Це хобі. Сподобалося. Хоча з хлопцями переважного грала весь час.

Чим відрізняється чоловічий від жіночого футболу?

Немає відмінностей. Він зовсім ненудний і швидкості теж немалі. Навіть бувало, що дівчата на полі б'ються. Доводилося розбороняти, потім сипались карточки... Але я в такі ситуації не потрапляла.

Жіночий футбол набагато емоційніший?

Ми більше переживаємо. Майже на кожному матчі виникаю якісь непорозуміння.

Який рівень українського жіночого футболу?

На Волині він майже не розвивається, а в деяких інших областях справи кращі. Перші в цьому спорті Івано-Франківська і Чернігівські області.

Зіркові часи молодої волинської футболістки були під час виступів збірній U-17. Дівчина розповідає, що доводилося навіть грати на Кубку чемпіонату Європи. До слова, тоді Україна зайняла перше місце. Змагання проходили в Чернігові.

Спочатку на зборах тренерський колектив відбирав найкращих футболістів. А потім були власне ігри зі збірними Молдови, Росії, Білорусі, Польщі. Найважче було грати з Білоруссю. Там були старші дівчата, 22 роки, а нам по 16. Це був товариський матч, але дуже складний. На жаль, в останніх матчах турніру майже не грала і додому поїхала з травмою.

Як морально налаштовуєшся на гру?

Я завжди весела і позитивна людина і думаю тільки про хороше. Хоч трохи страшно виходити, для адаптації потрібно десь 10 хвилин пограти.

На останок хочу почути від тебе якусь цікаву історію. Типу: “йшла 85-а хвилина матчу, наша команда програє 3:0, падав дощ і тут я...”

...біжу і забиваю головою.

Так і було?

Наприкінці матчу по правому бордюру біжить дівчина, я вибігаю зі своєї зони вперед і відгукуюсь на навісну передачу з флангу... і забиваю в прямо в дев'ятку воріт. Це був матч на чемпіонаті України.

Інша цікава історія була вже в нашій штрафній. Нападниця вибігла сам на сам з нашим воротарем, обіграла його... Але я в підкаті зуміла винести м'яч. Це був чемпіонат Європи матч з білорусками. На жаль, врятувати ворота вдалось мені лише ціною травми.



Спілкувався Максим ЯБЛОНСЬКИЙ
slovovolyni.com
Переглядів: 603 | Додав: tisha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright Franuk-woman-footsale © 2024
інші мови
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Афіша
<
Архів записів
наша кнопа
Друзі сайту
ФК Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Західний кур ФК Жайвір Шпола ЖФК АМФУ futsal.sport.ua Олімп ЖФК"Атекс" сайт фанів футбольного клубу Гуцульщина Косів Женский футбольный клуб Жилстрой-1
Конструктор сайтів - uCoz