П`ятниця, 19.04.2024, 15:27
Західно-український жіночий футбол (футзал)
 
    

                                                                                                                                                     ЖФК"ДЮСШ №3"Івано-Франківськ
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
ми в контакті
В контакті border=
Міні-чат
Наше опитування
На якій стадії закінчить виступи наша команда в кубку України 2010-2011?
Всього відповідей: 24
останній матч
4 листопада 2012

ДЮСШ 3 "Івано-Франківськ
ДЮСШ Галич-7:3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
лічильники
Рейтинг
TopSport каталог сайтів Rambler's Top100
Погода в Ів-Фр
Форма входу
 
Головна » 2013 » Червень » 26 » Турнір розвитку УЄФА: напередодні старту
07:26
Турнір розвитку УЄФА: напередодні старту
З 27 по 29 червня у Тернополі пройде міжнародний Турнір Розвитку УЄФА серед національних жіночих збірних команд віком до 17 років. Окрім господарок змагань, збірної України, участь у турнірі візьмуть збірні Шотландії та Угорщини.



Для збірної України Турнір Розвитку УЄФА є підготовчим етапом до першого кваліфікаційного раунду відбору до ЧЄ-2013/14 WU-17, який пройде у Львові з 1 по 8 серпня цього року.



Підопічні Романа Заєва розпочали підготовку до турніру заздалегідь: з 19 червня команда оселилася у Тернополі, у готелі «Галичина», на березі чудового озера. Тренування збірної проходять на міському стадіоні, де і відбудуться матчі турніру. До речі, на кожному занятті наших футболісток підтримують близько сотні глядачів.



25 червня, о 12:00, у приміщенні Тернопільського Центру надання адміністративних послуг відбулась прес-конференція для міських та регіональних ЗМІ Тернопільщини, присвячену початку Турніру Розвитку УЄФА. Федерацію футболу України представляв заступник голови комітету жіночого футболу ФФУ Іван Шепеленко, від збірної команди України були присутні старший тренер Роман Заєв, капітан команди Вікторія Головач та півзахисник Стефанія Матвіїшин, а від міської ради, за сприянням якої і проходить ці змагання, − Володимир Кашицький, начальник патронатного відділу Тернопільської міської ради.



Як зазначила капітан нашої збірної Вікторія Головач, настрій команди напередодні турніру пречудовий і всі футболістки мріють стати його переможцями, сподіваючись перш за все на підтримку вболівальників. Стефанія Матвіїшин, в свою чергу, зазначила, що команда у захваті від атмосфери міста і від його жителів, які є дуже привітними.



Далі на запитання журналістів відповів старший тренер національної жіночої збірної України WU-17 Роман Заєв, який розповів про підготовку команди до турніру, зазначивши при цьому, що гравці, викликані на цей збір представляють майже всі регіони України. Велике значення мав подібний турнір розвитку, що відбувся нещодавно у Білорусі. Наша команда зіграла три поєдинки і головним здобутком цих змагань став неоціненний досвід виступів в міжнародних змаганнях, який в подальшому знадобиться нашим футболісткам.



Далі слово взяв Іван Шепеленко, який ознайомив про процес підготовки до турніру. Як відомо, жіночий футбол є одним з пріоритетних напрямків Федерації футболу України і багато уваги приділяється саме його розвитку. «Жіночий футбол є пріоритетним напрямком у розвитку Федерації футболу України. УЄФА та ФІФА створили програму розвитку цього виду спорту у всьому світі. Ми активно включилися в програму − свідченням цього є те, що Україна вперше запросила до себе відбірковий етап чемпіонату Європи. Цього року ми створили першу лігу, в якій беруть участь 10 команд, уже є Вища ліга з восьми команд. Також у 2013-му провели всеукраїнський шкільний турнір, в якому взяло участь 40 тисяч дівчат, та проводимо два чемпіонати серед двох вікових груп юнок. Багато здобутків, багато планів. Стосовно Тернополя, то тут дуже хороша атмосфера. Ми це зрозуміли ще чотири роки тому, коли привозили відомих спортсменів, аби вони займалися з дітьми з обмеженими можливостями. Поки що Тернопіль немає своєї жіночої футбольної команди. Проте сподіваємося, що наступного року місто представить своїх футболісток в першій, а у 2015-му й у Вищій лізі», - зазначив представник ФФУ.



Як зазначив представник міської ради Володимир Кашицький, для Тернополя цей турнір − непересічна подія і всі сили кинуті на підготовку міста до цих змагань. Підтримка нашій команді буде забезпечена, адже місто зараз просто живе футболом. До речі, в рамках проведення у Тернополі міжнародного Турніру Розвитку УЄФА серед дівочих збірних команд з футболу WU-17 відбулася зустріч міського голови Тернополя Сергія Надала зі збірною України. Очільник міста розповів гостям про історію та сьогодення Тернополя, історію та перспективи розвитку футболу в місті і вручив усім гравцям збірною сувенірні подарунки з символікою міста та запросив гостей на святкування Дня міста, чемпіонат з водно-моторного спорту та інші урочисті заходи.



Головний тренер збірною України Роман Заєв подякував Сергію Надалу за теплий прийом та подарував йому футбольний м’яч з підписами гравців.

Прес-служба ФФУ
Переглядів: 502 | Додав: tisha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright Franuk-woman-footsale © 2024
інші мови
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Афіша
<
Архів записів
наша кнопа
Друзі сайту
ФК Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Західний кур ФК Жайвір Шпола ЖФК АМФУ futsal.sport.ua Олімп ЖФК"Атекс" сайт фанів футбольного клубу Гуцульщина Косів Женский футбольный клуб Жилстрой-1
Конструктор сайтів - uCoz